Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 09:47
Abonamente

Chișinău 25 Noiembrie 2013, ora 12:32

Preturile Chișinăului nu iau în serios sesizările cetățenilor raportate online. Cârlig: Ați pus un copil să aprecieze cum lucrăm

Marime Font

 
 
 

Preturile de sector reacționează pasiv la problemele cetățenilor raportate pe portalul alerte.md. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a avertizat că va aplica amenzi. 

Administratorul alerte.md Dorin Apostol a prezentat un raport privind receptivitatea preturilor de sector din capitală și a întreprinderilor municpale la problemele cetățenilor anunțate pe site. La pretura Buiucani, ultima accesare a platformei a fost în luna octombrie, dar nu a fost dat niciun răspuns cetățenilor. Cei mai pasivi sunt funcționarii de la preturile Centru și Râșcani, care au intrat ultima dată pe alerte.md anul trecut. La pretura Centru gradul de răspunsuri acordate este unul mediu, iar pretura sectorului Botanica este singura care ia în serios sesizările postate online și încearcă să le rezolve. 

Totodată, administratorul alerte.md spune că, dintre întreprinderile municipale, fruntaşi la acest capitol sunt cei de la Lumteh, care lucrează foarte operativ.  Pretorul sectorului Râşcani, Mihai Cârlig, s-a arătat deranjat de raport. 

"Nu ştiu cât este de relavant acest raport şi văd încă o structură care ne apreciază lucrul nostru. Dvs aţi pus copilul acesta să ne aprecieze dacă lucrăm bine sau rău. Este o persoană la pretură care accesează în permanenţă site-ul şi transmite problemele care sunt acolo şi săptămânal primim rapoarte pe aceste probleme", a afirmat Cârlig.

Drept răspuns, Dorin Chirtoacă a spus că sistemul nu poate fi amăgit și că va aplica sancțiuni. 

Alerte.md este o platformă unde locuitorii capitalei pot să reclame problemele care apar în blocuri și curțile caselor. Scopul proiectului este de a reduce timpul de sesizare a autorităților publice și rezolvare a problemelor identificate și raportate de către cetățeni.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md