Prețul benzinei s-a ieftinit cu 40 de bani

publicat în Finanţe pe 30 Decembrie 2015, 16:14

Mai multe companii petroliere, trei dintre care sunt importatoare de carburanţi au anunțat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) despre o nouă micșorare a preţurilor de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei. 

Benzina se va ieftini în mediu cu 40 bani/litrul, iar motorina - cu 30 bani/litrul. Companiile respective au anunțat că vor pune în aplicare preţurile noi începând cu data de 30 decembrie 2015.

Prețul mediu de comercializare a benzinei a scăzut de la 17,35 lei la 16,94 lei per litru, iar prețul motorinei – de la 14,95 lei la 14,64 lei per litru. Ultima dată preţurile cu amănuntul la benzină și motorină au fost micșorate după prima decadă a lunii decembrie 2015. Atunci prețul unui litru de benzina a scăzut în mediu cu 40 bani, iar al unui litru de motorină - cu 60 bani.

Calculele prezentate ANRE de către companiile petroliere arată că ieftinirea benzinei și motorinei comercializate la stațiile PECO este determinată de diminuarea prețurilor de import a acestor tipuri de carburanți.

În prezent, pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 staţii de alimentare din ţară.

Timpul.md