Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 16:04
Abonamente

Frumusețe 16 Iunie 2012, ora 06:53

Prevenirea infecţiilor după epilat (II)

Marime Font

Foto: lorena-salon.ru
 
 
 

Părul de pe picioare, chiar dacă este fin şi nu foarte lung, este total inestetic. 

Cum bine ai observat, firele de păr cresc destul de repede. Chiar dacă nu acoperă o suprafaţă mare a pielii, ele există şi nu mai permit expunerea pielii după apariţia lor. Nu poţi să porţi fuste sau rochii, dacă părul are şi câţiva milimetri, sau dacă eşti iritată după epilat. Pentru a scăpa de micile probleme dermatologice după epilat, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi utile:

1. Deşi sunt uşor de folosit, cremele depilatoare pot produce iritaţii şi alergii, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Înainte de a o folosi, este indicat să faci un mic test pe piele şi să aştepţi câteva ore, ca să te asiguri că nu îţi provoacă o alergie.2. Nu te îmbrăca imediat după ce te-ai epilat. Aşteaptă cel puţin jumătate de oră înainte de a te îmbrăca, pentru a evita contactul pielii cu hainele. Bacteriile de pe haine pot să îţi producă mici neplăceri.

3. Ca să eviţi creşterea firelor în piele, exfoliază celulele moarte de pe piele de câteva ori pe săptămână, dar niciodată la scurt timp după epilare! În acest fel, îndepărtezi celulele moarte şi eliberezi firele aflate în creştere. Exfiolierea se poate realiza cu zaţ de cafea amestecat cu gel de duş sau cu făină de mălai, sau cu diverse creme cosmetice exfoliante. Dacă vei apela la exfoliere, vei avea parte şi de o piele fină şi catifelată.

4. După epilarea inghinală, indiferent dacă foloseşti aparatul de ras, crema depilatoare sau ceara, nu purta lenjerie intimă strâmtă sau care se freacă de piele, pentru că poate declanşa apariţia iritaţiilor sau creşterea firelor sub piele. Această zonă este foarte sensibilă şi mult mai expusă apariţiei foliculitei decât picioarele!

5. Dacă foloseşti ceară pentru a îndepărta părul nedorit, aplică întâi pe piele pudră de talc. În acest fel, ceara se lipeşte numai de păr, fără să producă leziune asupra pielii în momentul smulgerii. După epilarea cu ceară trebuie să cureţi pielea cu spirt! Efectul va fi uşor calmant.

Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md