Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

 
 

Chișinău 12 Decembrie 2015, ora 10:51

Primăria Capitalei a suspendat proiectul parcărilor cu plată

Marime Font

Foto: chisinau.md

Primăria a decis să suspende proiectul parcărilor cu plata din centrul capitalei. 

Primarul general a anunţat că va crea o comisie care să investigheze legalitatea firmei din Austria care a câştigat licitaţia. Totul după ce un blogher ar scris că printre fondatorii firmei austriece ar fi companii offshore. Proiectul urmă să fie votat în Consiliul Municipal la următoare şedinţa.

Primarul Dorin Chirtoacă a propus ca proiectul să fie scos de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal.



Decizia primarului vine după ce acum două zile un blogher a scris că din cele două firme care au participat la licitaţie a câştigat o firma austriacă. Printre fondatorii acesteia ar fi două companii offshore din Malta şi Cipru. Firma câştigătoare ar fi fost înregistrată oficial cu 30 de zile după anunţarea licitaţiei.

Proiectul parcărilor cu plata prevede ca primăria să încheie un contract pe 25 de ani cu firma din Austria, care ar urmă să identifice cele 2500 de locuri pentru parcări cu plata. Potrivit primăriei, firma a fost selectată acum câteva luni în urmă licitaţiei. Acum două zile şi consilierii PSRM au acuzat autorităţile locale că ar fi încheiat un contract cu o firma care nu va investi nimic, ci doar va percepe taxe de la şoferi. În bugetul capitalei ar veni doar 10 la sută din venit, prejudiciul fiind de 1 miliard de lei. Şeful Direcţiei Transport a negat acuzaţiile, precizând că firma ar urmă să investească în soft şi locuri de muncă, dar şi întreţinerea parcărilor. 

Sursa: Prot Tv

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul



Opinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md