Primăria Chișinău riscă să fie blocată financiar

publicat în Chișinău pe 29 Mai 2017, 16:17

Șefii fracțiunilor din Consiliul municipial Chișinău vor fi obligați să desemneze un responsabil de administrare a bugetului, potrivit unui act trimis de către ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

După cum, primarul municipiului este responsabil de bugetul municipal și de repartizarea mijloacelor financiare, în lipsa lui, responsabilitatea revine viceprimarului și secretarului Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Ulterior, după reținerea și arestarea primarului Dorin Chirtoacă, viceprimarului Nistor Grozavu și secretarului Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didencu, a crescut riscul unui blocaj financiar.

În această situație, Ministrul Finanțelor, a îndemnat consilierii municipali să desemneze urgent persoana cu dreptul de administrare a mijloacelor financiare ale bugetului capitalei.

Potrivit Moldpres, consilierii municipali vor realiza mâine, 30 mai, o ședință. Valeriu Bogdan, şeful-adjunct al Direcției Relații Juridice a Primăriei, a menționat că va fi discutat și subiectul privind desemnarea unei persoane responsabile care să gestioneze bugetul Primăriei.

„Există loc pentru interpretări, primarul a fost reținut, dar nu este suspendat din funcție, însă este în imposibilitate de a-și îndeplini obligațiile. Din acest motiv rămâne la discreția consiliului să ia o decizie privind numirea unui conducător al Capitalei”, a declarat Valeriu Bogdan pentru sursa citată.

Valeria Țiganu, stagiară