Actualitate

Primăria Chişinău solicită eliberarea PMAN pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie

Şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţki, a comunicat la şedinţa de la Primărie, că săptămâna trecută l-a contactat pe unul dintre liderii Platformei DA şi a convenit ca vineri să revină cu un sunet şi să se întâlnească pentru a discuta. Însă, potrivit lui, aşa şi nu a revenit nimeni de la Platformă ca să spună o decizie sau să convină pentru o întrevedere. Şeful Direcţiei transport public a comunicat jurnaliştilor că dacă nu se va reuşi eliberarea şi repararea PMAN, administraţia oraşului va achita penalităţi pentru nefinalizarea proiectului.

Solicitat de jurnalişti, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a declarat că autorităţile nu-şi doresc să evacueze forţat corturile amplasate în PMAN. „Dacă nu vom găsi un consens, vom merge cu lucrările pe carosabil şi vom încerca să mai discutăm cu protestatarii”, a mai spus viceprimarul.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a comunicat că lucrările pe bulevardul Negruzzi continuă, urmează a fi închisă complet circulaţia pentru a finisa lucrările. Pe strada Vasile Alecsandri se lucrează la pavaj, practic lucrările sunt pe final şi se pregăteşte asfaltarea. Pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt a mai fost frezat peste 5 mii de metri pătraţi de asfalt. Săptămâna aceasta se preconizează frezarea în jur de 9 mii de metri pătraţi şi restabilirea a în jur de 6 mii. Primele lucrări au început pe partea carosabilă, urmează în PMAN. Toate reţelele vor fi trasate pe timp de noapte ca să se intervină mai puţin la redirecţionarea transportului. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *