Chișinău

Primăria Chişinău vrea să investească în Circ. Filat: Chirtoacă are circ în Consiliul Municipal

Ministrul Boris Focşa a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că acest lucru ar fi posibil doar printr-o hotărâre de guvern şi numai după ce primăria îşi va rezolva toate problemele ce ţin de monumente şi instituţiile de cultură, care nu sunt în cele mai bune condiţii. „Exemplu este proiectul de construcţie a Teatrului dramatic municipal, pe care nu l-a dus până la capăt şi care ulterior a revenit în „spatele” ministerului. Putem vorbi şi despre Muzeul municipiului care se reconstruieşte de ani de zile, monumentul Moara Roşie care se dărâmă etc.”. El a mai precizat că vizita de la Circ a lui Dorin Chirtoacă a fost una de PR şi lipsită de etică, deoarece era necesar să fie anunţat Ministerul Culturii, mai ales că edificiul se află în subordinea acestuia. Focşa a precizat că deocamdată nu a primit niciun demers din partea primarului prin care ar solicita trecerea clădiri Circului în patrimoniul primăriei. 

Potrivit ministrului Culturii, pentru reconstrucţia capitală a clădirii sunt necesare 100 de milioane de lei, în loc de 24 milioane, cifră anunţată anterior.

La câteva zile de la vizita sa la Circul din Chişinău, primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunţat că Primăria este gata să devină investitorul acestei instituţii culturale, transmite Info-Prim Neo. 

Potrivit primarului, în 2-3 ani sau poate chiar mai devreme, Circul poate deveni cel de odinioară, dacă se vor găsi finanţări suficiente.

„Ministerul Culturii este în căutarea unui investitor. Primăria este gata să fie investitorul pentru Circ. Nu ştiu dacă privatizarea în condiţiile actuale este cea mai potrivită, ţinând cont de valoarea acestui imobil”, a declarat primarul.

Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei Cultură să înainteze un demers către Ministerul Culturii, în care să comunice despre intenţia Primăriei de a investi în Circ. Primarul a mai spus că şi-ar dori Circul să treacă în posesia municipalităţii.

Circul din Chişinău este o societate pe acţiuni, Ministerului Culturii fiind acţionarul principal, deţinând peste 90 la sută din acţiuni.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *