Ultima oră

Primăria va reabilita zece străzi din Chişinău

În cadrul întrevederii de astăzi a primarului general şi a directorului BERD, s-a menţionat că, pe lângă schimbarea învelişului asfaltic, pe străzile respective urmează a fi amenajate locuri de parcare, iar trotuarele şi iluminatul public vor fi reconstruite în întregime. Astfel, costul total al proiectului va fi de circa 10 milioane Euro. Deocamdată, reprezentanţii primăriei nu au precizat care străzi vor fi reparate.

De asemenea, în cursul discuţiei, părţile au analizat proiectele realizate în ultimii ani, în comun, de Primăria municipiului Chişinău şi BERD, precum modernizarea SA „Apă-Canal Chişinău" şi Proiectul „Transportul Public Chişinău", care a prevăzut achiziţionarea a 102 de troleibuze noi pentru parcul ÎM „Regia Transport Electric Chişinău", potrivit unui comunicat de presă al primăriei.

În acelaşi timp, Paul-Henri Forestier şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu modul în care au fost realizate proiectele respective, menţionând că BERD este interesată în a continua colaborarea cu autorităţile publice locale ale mun.Chişinău.

La rândul său, primarul general a mulţumit delegaţiei BERD pentru sprijinul acordat autorităţilor municipale, exprimând încrederea că „asemenea proiecte contribuie la modernizarea Chişinăului”.

Anterior, s-a decis ca trei străzi din capitală să fie reparate capital, în acest an, în cadrul unui program municipal de reabilitare a infrastructurii, susţinut de Corporaţia Financiară Internaţională.

Timpul.md (V.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *