Actualitate

Primarul care l-a trădat pe Putin a fost condamnat la 12 ani de închisoare

În vârstă de 49 de ani, Evgheni Urlașov a părăsit partidul de guvernământ în 2011, cand in marile orase aveau loc proteste anti-Kremlin.

Victoria lui Urlașov a reflectat nemulțumirea larg răspândită față de corupția de la cel mai înalt nivel. Sloganul campaniei sale a fost: ” Împotriva escrocilor și hoților” – o referire la popularul supranume al partidului lui Putin. Alegerea sa în functie de primar a făcut ca orasul Iaroslavl sa fie singurul important din Rusia unde primarul era un opozant.

„În luna iulie 2013, la peste un an de la preluarea mandatului, Urlașov a fost saltat din masina sa de catre mascati, iar arestarea sa a fost aratata pe toate televiziunile din Rusia, ca un fel de avertisment pentru alti potentiali transfugi politici. Urlașov a fost acuzat de luare de mită în valoare de circa 750 de mii de lire sterline de la patronul unei firme care furniza servicii de curățenie și reparații de drumuri. De remarcat ca, cu o zi înainte, primarul a anunțat că va fi candida in fruntea listei partidului miliardarului Mihail Prohorov „Platforma Civică” la alegerile regionale.

„Am fost condamnat pentru ca am scuipat în fața Rusia Unită (partidul – n.r.)”- striga Urlașov când era condus de politie. Este o comanda politică…”, a continuat fostul primar, care a declarat ca ”Revoluționarii stau în închisoare. Așa a fost dintotdeauna..!” 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *