Bălti

Primele cozi la Consulatul României de la Bălţi

Despre aceasta a relatat consulul Radu Ciobotea, care a precizat că, deocamdată, în rândul solicitanţilor este o stare de optimism „pentru că la fiecare sfert de oră în Consulat intră câte zece persoane care îşi depun dosarele”. „Din primele date pe care le deţinem, mai mulţi depun dosarele pentru viză şi mai puţini pentru redobândirea cetăţeniei”, a spus sursa citată.

Solicitanţii intră în baza unei liste pe care o întocmesc ei înşişi. În jurul orei 10:00 în această listă figurau circa 400 de persoane, unii dintre solicitanţi declarându-şi nemulţumirea că accesul în Consulat se face în baza listei.

Consulatul are 22 de angajaţi şi funcţionează de luni până vineri, între orele 8:30 şi 16:30. De la 8:30 până la 13:30 sunt primite documentele, iar de la 13:30 până la 16:30 sunt eliberate. Aici cetăţenii beneficiază de toată gama de servicii consulare.

Consulatul României de la Bălţi are drept circumscripţie consulară oraşul Bălţi, raioanele Râbniţa, Briceni, Râşcani, Glodeni, Sângerei, Donduşeni, Soroca, Drochia, Teleneşti, Edineţ, Camenca, Făleşti, Ocniţa, Floreşti, Rezina şi Şoldăneşti.

(După „DECA-press”)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *