Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:23
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 12 August 2017, ora 23:46

Primele şase zboruri noi anunţate pentru anul 2018 de pe Aeroportul Iaşi

Marime Font

Cinci dintre destinaţii sunt inedite, cele spre ţările scandinave fiind unice în Moldova. Wizz Air, compania care le lansează cu o frecvenţă de două şi chiar trei curse pe săptămână, devine astfel primul operator extern al aerogării.

Ieşenii vor avea la dispoziţie, anul viitor, şase noi rute de pe Aeroport. Este vorba de zboruri spre Eindhoven (Olanda, începând din 29 aprilie), Billund (Danemarca, începând din 30 aprilie), Paris Beauvais, Dortmund, Malmö (Suedia) şi Salonic (toate de la 1 Mai) pe care compania maghiară Wizz Air le iniţiază de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Mutarea se vrea a fi una de forţă, pentru că, dacă cursele spre Olanda şi Danemarca vor fi bisăptămânale, celelalte patru vor fi în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

Alte trei dintre cele opt curse pe care compania aviatică le efectuează deja de pe aeroportul ieşean îşi vor mări frecvenţa. Este vorba de zborurile către Tel Aviv (patru curse în loc de două pe săptămână), Milano Bergamo (patru în loc de trei) şi Roma (trei în loc de două). De asemenea, două aeronave vor fi alocate bazei de operare de la Iaşi. Toate acestea înseamnă nu doar alte mii de pasageri pe care Wizz Air şi-i adjudecă. Investiţia în baza de la Iaşi ajunge astfel la aproape 200 de milioane de dolari, fiind create 70 de locuri de muncă directe, potrivit informaţiilor oferite de Sorina Ratz, director de comunicare al companiei. Ea a spus că Wizz Air nu are în vedere zboruri interne în viitorul apropiat.

1,2 milioane pasageri?

În prezent, de la Aeroportul Iaşi se poate călători cu avioanele Wizz Air spre Londra (Luton), Milano (Bergamo), Veneţia (Treviso), Roma (Ciampino), Catania, Bologna, Larnaca şi Tel Aviv. Odată cu introducerea, de anul viitor, a noilor zboruri, numărul rutelor deservite de compania Wizz Air, cu plecare de la /către Aeroportul Iaşi, va ajunge la 14, compania devenind principalul operator pe rute externe al aerogării ieşene. Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Iaşi, prezent la conferinţa de presă organizată vineri de Wizz Air, a explicat că zborurile spre aceste noi destinaţii, între care primele din Moldova spre ţările nordice, au fost solicitate de pasageri.Anghel a amintit rezultatele în continuă creştere obţinute de aeroportul ieşean: „Luna trecută am avut 118.000 de pasageri, iar în august ne aşteptăm să fie peste 120.000. Până la sfârşitul anului vor fi 1,15-1,2 milioane de pasageri, iar anul viitor, cu ajutorul partenerilor noştri cred că vom ajunge la 1,5 milioane.“ La rândul lui, Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, a felicitat şi a mulţumit totodată echipei manageriale a Aeroportului pentru rezultatele obţinute şi a amintit proiectele viitoare de dezvoltare: staţia de mentenanţă a avioanelor Airbus şi Boeing, construirea unui nou terminal de pasageri, deschiderea unui terminal cargo şi modernizarea parcării.  

ziaruldeiasi.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2018, ora: 08:03

Demnitatea, Dodon și fundația

Demnitatea, Dodon și fundația Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md