Social

Primul examen de bac: 10 elevi au fost eliminaţi din sala de examen

Aceştia vor putea susţine examenul repetat abia în sesiunea de bază de anul viitor. Acesta a fost primul examen din sesiunea de bacalaureat 2012 şi a fost susţinut de 5576 de absolvenţi în 87 de centre de bac, altele decât instituţiile unde şi-au făcut studiile.

 Potrivit directorului Agenţiei de Evaluare şi Examinare(AEE), Adrian Ghicov, examenul s-a desfăşurat regulamentar, deşi au fost depistate mai multe abateri decât la primul examen din sesiunea 2011. „Au fost eliberaţi din sală 10 elevi, şase dintre care sunt studenţi la instituţiile superioare de învăţământ, iar patru sunt elevi în clasa XII-a. Patru dintre candidaţi au fost identificaţi cu telefoane mobile, iar ceilalţi au fost prinşi copiind”, a menţionat pentru TIMPUL Adrian Ghicov. Directorul AEE a subliniat că pentru a evita fraudarea examenelor ministerul vor fi trimise delegaţii ale Comisiei Naţionale de Examene în toate cele 159 de centre de bac. Testele candidaţilor vor fi verificate într-un centru republican unic.

Vineri, 8 iunie, toţi cei 29 800 de candidaţi vor susţine proba la limba de instruire. Lucrările acestora vor fi verificate după un barem unic. Următorul examen va avea loc la 12 iunie, la limba străină, la 15 iunie vor susţine examenul de profil, iar la 19 iunie – examenul la solicitare. Ultimul examen pentru candidaţii la bac, la limba maternă(ucraineană/bulgară/găgăuză) va fi la 22 iunie. Lucrările vor fi verificate în perioada 7-28 iunie, iar rezultatele vor fi afişate, în Centrele de BAC, pe data de 29 iunie. În total, în sesiunea de examene 2012 s-au înscris 29 mii 800 – clasa a XII, inclusiv colegii şi universităţi. Examenele de BAC vor fi susţinute în 159 centre de bacalaureat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *