Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Bună Dimineața 20 Octombrie 2016, ora 07:27

Marime Font

Primul lucru pe care l-aș face dac-aș fi președinte

Politicienii vor s-ajungă la putere ca să schimbe viața cetățenilor spre bine. Prostii. Ei se trag în Parlament doar pentru ca să-și protejeze afacerile murdare pe care le-au dobândit prin scheme ilegale și uită de asemenea valori precum sunt familia, cultura sau neamul... în schimb nu uită de cumătri

 
 
 

Nimeni nu are interesul să scoată această țară din mocirlă. Când o persoană este săracă, flămândă, iar pe lângă asta mai și șchiopătează, e mult mai ușor s-o dai la brazdă, decât atunci când ai în față un atlet bine antrenat, care oricând poate trage o fugă după ajutor.  

Acum, când lupta pentru fotoliul de șef al statului este în toi, vreau și eu să menționez un lucru pe care l-aș face dac-aș fi președinte:

- Mi-aș aduce părinții acasă.
Îmi amintesc cum la începutul anilor 2000, mama și tata nu aveau de unde să-mi dea 20 de lei ca să contribui cu o sumă simbolică pentru reparația școlii. La scurt timp, tata a plecat peste hotare ca să avem din ce trăi, iar acum câțiva ani s-a dus și mama. Locuri de muncă în sat nu erau, de altfel cum nu sunt nici acum. Perspective nu se prevedeau, la fel cum nu se prevăd nici acum. În aceeași situație s-au pomenit multe alte familii de pe întreg teritoriul țării. Mii de copii au crescut fără părinți, fiindcă cei care-și rupeau cămașa de pe ei ca să ajungă la putere, au terfelit această palmă de pământ așa cum au vrut. Cei care au preluat ștafeta, au continuat să-și bată joc de oamenii care încă nu-și pierduseră ultima speranță. Acum Moldova este ca un pui de zimbru înconjurat de lupi – tânăr și dornic să trăiască și să crească, dar conștient că în orice clipă unul dintre mamifere ar putea să-și înfigă colții.Dac-aș fi președinte, în primul rând mi-aș aduce părinții acasă și le-aș zice că dacă pe meleagul nostru unele lucruri s-au mișcat înainte, atunci acesta este meritul oamenilor ca ei, care chiar la această oră matinală muncesc din greu la mii de km de casă. Doar banii trimiși de emigranți încă mai mențin economia țării pe linia de plutire.

Vă mulțumim! Vă iubim!

Un articol de: Dorin Galben Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md