Internațional

Primul oraş artificial construit pentru a testa maşinile „fără şofer”

Proiectul,în care au fost investiți 10 milioane de dolari, îşi propune să reproducă haos-ul urban modern, blocaje de trafic, pietoni imprevizibili, scrie Business Insider.

M City dispune de multe lucruri pe care le-am putea găsi într-un oraş obişnuit: 40 de faţade de clădiri, sens giratoriu, un tunel, intersecţii, semafoare, un pod şi chiar un robot pieton care este menit să testeze capabilităţile maşinilor de a evita accidente. „Nu este o pistă de încercare, este un mediu de testare pentru vehiculele automatizate ale viitorului”, a declarat Peter Sweatman, directorul proiectului.

Producătorii auto au declarat că maşinile fără şofer ar putea fi puse în circulaţie în următorii cinci ani. Piaţa pentru tehnologia autonomă va creşte la 42 miliarde de dolari, până în 2025, conform Boston Consulting Group, relatează Bloomberg.

În prezent maşinile sunt testate pe drumurile publice sau pe terenuri private. Până acum, maşina fără şofer de la Google a înregistrat 1,6 milioane de kilometri la bord pe drumurile din Silicon Valley si, de luna trecută, pe şoselele din Austin, Texas. „Pe un drum public apar situaţii neprevăzute, dar se întâmplă o singură dată. În cadrul M City putem reproduce un eveniment de câte ori vrem”, a spus Sweatman.

Sursa: businessmagazin.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *