Actualitate

Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat

Astfel, sâmbătă se deschide circulaţia pe pasajul suprateran DJ102, către Păuleşti – Braşov, peste DN1B, o intersecţie în care se produceau frecvent accidente de circulaţie.

Sensul giratoriu suspendat, care are o arhitectură unică în România, a fost construit pe raza localităţii Blejoi, lucrările începând în 2013.

Pentru darea în circulaţie a sensului giratoriu suspendat a fost nevoie de oprirea şi dezafectarea semafoarelor existente în intersecţie.

Circulaţia pe toate direcţiile pasajului suprateran (pe DJ102 şi rampele de urcare – coborâre aferente DN1B) s-a deschis la ora 12.00, iar apoi, în intervalul 12.00 – 14.00 accesul temporar pe bretelele de la sol pe direcţia Ploieşti – Blejoi şi Păuleşti – Carrefour va fi blocat, pentru montarea unor parapeţi.

Începând cu ora. 14.00 circulaţia se va desfăşura, potrivit autorităţilor, în condiţii normale de trafic.

Podul are o garanţie de rezistenţă de 100 de ani şi a costat aproximativ 79 milioane de lei, bani care provin de la Uniunea Europeană.

Giratoriul suspendat are o lungime de aproximativ un kilometru şi o înălţime de aproximativ 7 metri.

Giratoriul suspendat fusese inaugurat şi în aprilie, însă nu a fost dat în folosinţă pentru că mai erau de pus la punct detalii tehnice.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *