Ultima oră

Principesa Margareta a României, decorată cu medalia Dimitrie Cantemir

Principesa Moştenitoare Margareta a României a fost decorată marți, 8 octombrie, cu medalia Dimitrie Cantemir a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, în timpul unei ceremonii în care principele Radu a susţinut şi un discurs despre destinele Republicii Moldova şi României, precum şi despre viitorul european al Republicii Moldova. Pe de altă parte, câţiva reprezentanţi ai unei organizaţii proruse au îngrădit accesul familiei regale să depună flori la monumentul lui Ştefan Cel Mare din centrul Chişinăului.
Distincţia i-a fost acordată Principesei Margareta în cadrul unei ceremonii festive la care au participat zeci de academicieni. Preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei Gheorghe Duca a precizat că aceasta i-a fost acordată Principesei Moştenitoare pentru susţinerea culturii româneşti.

În cadrul unui discurs susţinut la Academie, Principele Radu a declarat că scopul familiei regale este să ajute Republica Moldova şi că ea îşi doreşte să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova şi la parcursul european al Chișinăului.

Ulterior, cei doi reprezentanţi ai familiei regale române, care întreprind în aceste zile o vizită în Republica Moldova au mers să depună flori, împreună cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, la monumentul lui Ştefan cel Mare, dar câteva persoane le-au îngrădit accesul, scandând lozinci antiromâneşti. Poliția nu a intervenit în nici un fel.

Principesa Margareta este în prima sa vizită în Republica Moldova. Cei doi reprezentanţi ai familiei regale efectuează o vizită la Chişinău, unde au mai multe întrevederi oficiale, inclusiv cu premierul Iurie Leancă şi cu preşedintele Nicolae Timofti. Ei vor participa şi la câteva acţiuni cu caracter social.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *