Ultima oră

Prinţul George va primi în dar la botez o pajişte cu flori sălbatice din România

Dacă nunta prinţului William a fost urmărită în 2011 de aproape 2 miliarde de oameni, botezul va fi un eveniment privat la care vor participa membrii familiei regale și prietenii apropiați. Ducele şi Ducesa de Cambridge au hotărât să întrerupă tradiţia, aşa că al treilea moştenitor în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit va fi creştinat la Palatul Saint James şi nu la Buckingham. 

Prinţul George va primi în dar la botez o pajişte cu flori în dealurile Transilvaniei, a declarat un prieten de-al bunicului său, prinţul Charles.

"Dacă trimitem flori, se vor ofili, aşa că ne-am gândit la acest dar simbolic", a declarat contele Tibor Kalnoky pentru Associated Press.

"Florile sălbatice sunt fragile precum bebeluşii. Acest cadou va proteja zona şi va contribui la sensibilizarea opiniei publice, în sensul protejării florilor rare", a spus Kalnoky, prieten de-al prinţului Charles, care are în grijă proprietatea acestuia din Transilvania.

De altfel, contele a fost invitat la nunta prinţului William cu Kate Middleton, devenită Ducesă de Cambridge.

Prinţul Charles al Marii Britanii iubeşte viața rurală din România, în special Transilvania, și vizitează anual țara noastră.

Moştenitorul coroanei britanice este proprietarul mai multor case din Transilvania, pe care le-a renovat. Banii strânşi din exploatarea turistică a gospodăriilor din judeţul Covasna sunt donaţi fundaţiei care se ocupă de restaurarea monumentelor din Transilvania, al cărei fondator este tot Prinţul Charles.

În ultimii ani, Charles a vizitat mai multe judeţe din Transilvania: Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov. Ultima vizită a fost în mai anul acesta.

Sursa: stiri.tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *