Timpul Local

Problema deşeurilor solide în raionul Făleşti, soluţionată

Este vorba despre un centru de cooperare transfrontalieră şi integrare europeană, fondat în cadrul Consiliului raional Făleşti, 
Printre proiectele implementate de acest centru se numără şi Planul local de acţiuni pentru mediu la nivel teritorial-administrativ, finanţat de către Guvernul Suediei. Potrivit şefului centrului, Victor Cimpoieş, proiectul a fost elaborat timp de un an în colaborare cu mai mulţi actori sociali. Potrivit lui, printre priorităţile ce stipulează cerinţele dezvoltării durabile pe termen scurt şi mediu, sunt calitatea apei potabile, gestionarea deşeurilor, starea spaţiilor verzi, accesul cetăţenilor la informaţia din mediu.

Gestionarea deşeurilor constituie obiectivul cu cele mai multe realizări în cadrul acestui proiect. „Este vorba despre construcţia platformelor în oraşul Făleşti şi în zece sate din preajma depozitului centralizat. Au fost procurate autospeciale, ce au îmbunătăţit cu mult condiţiile de transportare a deşeurilor, etc”, a menţionat Victor Cimpoieş.

Iraida Bânzari, preşedinta raionului Făleşti a declarat că oamenii sunt mulţumiţi de acest centru, care a soluţionat problema deşeurilor solide. „Suntem mândri de această realizare. Satele noastre au început să arate îngrijit”, a spus ea.

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *