IT&C

Problema Euro TV si Antena C

Fostul consilier municipal Mihai Roscovan considera necesara revizuirea actelor de privatizare a postului municipal de televiziune „Euro TV” si a postului municipal de radio „Antena C” efectuata ilegal. Roscovan a declarat ca atat el, cat si consilierul Oleg Cernei au incercat sa se opuna in acea sedinta a Consiliului municipal Chisinau vanzarii la licitatie a posturilor municipale de radio si televiziune.

El spune ca acesta a fost un dezastru organizat de consilierii PCRM si PPCD in Consiliul municipal Chisinau (CMC), care au votat „instrainarea pe baza concursului investitional”. Roscovan sustine ca a prezentat conducerii actuale a Primariei o mapa de acte ce demonstreaza ilegalitatea privatizarii posturilor municipale de radio si TV, dar „aceasta nu a avut curajul, vointa politica sa incerce sa reintoarca lucrurile pe fagasul normal”. El sustine ca-i este frica „ca de acest sindrom de neincredere in fortele proprii sa nu se molipseasca si majoritatea fragila din actualul Parlament”.
Primarul Dorin Chirtoaca a declarat ca neaparat va fi efectuata revizuirea privatizarilor ilegale ale posturilor „Antena C2 si „Euro TV”. El sustine ca ilegalitatea acestor privatizari este demonstrata si de costul simbolic cu care s-au vandut aceste posturi. Noii proprietari au achitat doar cate 1-2 milioane de lei, pe cand utilajul costa de zeci de ori mai mult, spune Dorin Chirtoaca. Primarul spera in revenirea la normalitate, inclusiv prin modificarea Codului Audiovizualului, care ar permite administratiilor publice locale sa aiba cate un post de radio si/sau televiziune pentru a informa populatia despre activitatea sa.
In aprilie 2006, vicepresedintele de atunci al Parlamentului, Iurie Rosca, a anuntat public ca posturile municipale „Antena C” si „Euro TV” vor fi privatizate. Mai multi angajati ai celor doua posturi au atacat in judecata deciziile CMC si dispozitiile primarului interimar de atunci, Vasile Ursu, dar n-au obtinut niciun rezultat. Dosarul se afla la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *