Timpul Local

Procuratura a reţinut patru bărbaţi suspectaţi de pedofilie. Printre ei – un fost angajat al MAI

Potrivit şefului Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a PG, Eduard Bulat, bărbaţii cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani au fost reţinuţi în decurs de o săptămână. Aceştia sunt învinuiţi că ar fi recrutat minori de sex masculin pentru a satisface poftele sexuale ale beneficiarilor. Bărbaţii se află în stare de arest preventiv. 

Procurorii au identificat patru victime – copii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, originari din diferite localităţi din centrul republicii, care fac parte din familii social vulnerabile. "Avem informaţii că ar exista şi alte victime. La moment verificăm aceste informaţii", a spus pentru TIMPUL Eduard Bulat.

Potrivit PG, unul dintre presupuşii pedofili este fost angajat al Biroului de migraţie şi azil din cadrul MAI. Pe numele celor patru au fost pornite trei cauze penale, conform prevederilor art 206, alin.(3) Cod penal – trafic de copii.

Amintim, că pe parcursul anilor 2010-2011 au fost documentaţi şi reţinuţi 9 pedofili, printre care cetăţeni ai Italiei, Norvegiei şi Greciei. Din datele procurorilor rezultă că, în scopul promovării serviciilor de turism sexual, membrii grupării au creat o pagină-web, pe care au plasat profilurile unui grup de băieţi minori originari din R. Moldova. Prin intermediul acestui site, persoanele cu orientare sexuală netradiţională selectau potenţialele victime (minori), apoi la sosirea în R. Moldova întreţineau relaţii sexuale cu aceştia. 

Sursa Video: MAI
Timpul.md (N.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *