Ultima oră

Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale în cazul referendumului din Găgăuzia

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, pe 27 noiembrie 2013, Adunarea Populară a UTA Găgăuzia a adoptat două hotărâri – „Cu privire la desfăşurarea referendumului legislativ privind statutul separat al locuitorilor din Găgăuzia la autodeterminare externă” şi „Cu privire la desfăşurarea referendumului consultativ”. Deşi ulterior aceste hotărâri au fost declarate ilegale de către instanţa de judecată, procedura de desfăşurare a referendumului este continuată.

Procurorii au stabilit că este constituită o comisie electorală pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, dar suma necesară pentru plebiscit a fost aprobată în bugetul UTA Găgăuzia pentru anul 2014.

Potrivit procurorilor, prin acţiunile respective sunt încălcate prevederile Constituţiei, Codului Electoral şi altor acte legislative.

Adunarea Populară din Găgăuzia a decis organizarea referendumului pentru a întreba locuitorii unităţii ce preferă – aderarea la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *