Actualitate

Procuratura sa se autosesizeze si in cazul dosarelor mele

Am citit cu interes in numarul de ieri materialul lui Constantin Tanase „Cat costa onoarea si demnitatea coloneilor negri?”, adresat ministrului Afacerilor Interne Victor Catana si procurorului general Valeriu Zubco. E bine ca ziarul TIMPUL a abordat problema faradelegilor savarsite de fostul guvern comunist. Asteptam sa faca acest lucru noua guvernare, dar nu presa.

Este nevoie sa se faca lumina nu numai in cazurile Urecheanu sau Plesca, care au primit imediat raspuns de la Procuratura. (Acest gest al Procuraturii, cred eu, tine mai mult de dorinta unor persoane de a-si pastra fotoliile.) Este nevoie sa li se faca dreptate si cetatenilor care nu au tribuna parlamentara si bine ca macar dl Constantin Tanase are tribuna ziarului. Sute de oameni au avut de suferit din cauza unor judecati strambe sau pentru ca nu au facut jocul guvernantilor comunisti.

Multi dintre cei in viata poate ca vor reactiona, la fel ca si mine, la acest articol, isi vor redobandi dreptatea. Dar ce facem cu Edu, de exemplu, care a decedat, sau cu Boicenco, pe care au incercat sa-l deposedeze de proprietati, a fost batut la politie si acum se afla in stare de convalescenta? Acestia nu se mai pot apara, nu pot cere dreptate astazi de la Procuratura.

Eu cred ca este necesar sa se faca un registru al persoanelor persecutate de fosta guvernare, pentru ca in ultimii opt ani au existat numeroase dosare intentate la comanda, si cineva se face responsabil de aceste fapte, pentru ca au facut abuz de functia pe care o detineau si trebuie sa fie sanctionati.

In ceea ce ma priveste, mi-au fost intentate la comanda doua cauze penale. In una din ele, Curtea de Apel mi-a dat castig de cauza, dar Procuratura a contestat decizia la Curtea Suprema de Justitie. Cazul inca e pe rol. Am fost perchezitionat si retinut in plina strada, am fost supusi ascultarilor telefonice eu si intreaga familie. Cand au vazut ca nu pot acumula probe, au deschis si al doilea dosar, in care sunt invinuit precum ca as fi semnat distribuirea graului din rezerva de stat in folosul unui agent economic.

Pana acum ii rog sa-mi arate documentul pe care l-as fi semnat si nimeni n-o face. Sunt purtat prin instante; chiar luni, 5 octombrie, urma sa aiba loc a nu stiu cata sedinta de judecata, care a fost amanata pentru 20 octombrie, deoarece nu am putut sa fiu prezent din motive de sanatate. Totodata, astept sa fiu chemat la sedinta Curtii Supreme de Justitie, unde va fi examinata contestarea Procuraturii in hotararea Curtii de Apel de a ma recunoaste nevinovat in dosarul cu santajul.

La primul meu dosar a contribuit personal Valeriu Gurbulea, pentru ca era viceprocuror general, si Valeriu Zubic, de la Interne. M-am adresat la Curtea de la Strasbourg. Salut initiativa domnului ministru al Justitiei Alexandru Tanase de a incerca sa repare prejudiciile celor care s-au adresat la CEDO. Speram ca, dupa alegerea noului procuror, Procuratura se va autosesiza, va forma niste comisii care se vor ocupa si de soarta dosarelor intentate la comanda. Deocamdata e o liniste ca de cimitir si sunt nevoit sa lupt de unul singur…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *