Politică

Procuratura vrea sa afle ce a facut Chirtoaca in SUA

Procuratura municipala a expediat o scrisoare Primariei Chisinau in care ii cere lui Dorin Chirtoaca s-o informeze despre scopul vizitei sale in SUA, in perioada 5-10 mai, pe banii cui a calatorit si ce rezultate a obtinut. Dorin Chirtoaca, deranjat de continutul scrisorii, a mentionat: „Prin aceasta se vede inca o data despre ce fel de democratie e vorba in R. Moldova”.

In cadrul sedintei operative de ieri, primarul a tinut sa mentioneze ca, aflandu-se in SUA, a tinut prelegeri despre promovarea reformelor democratice in R. Moldova, la Scoala John F. Kennedy a Universitatii Harvard, si ca a avut intalniri cu membri ai Senatului american, Departamentului de Stat, ai Casei Albe etc. Iar cheltuielile pentru calatorie au fost suportate de sponsori gasiti de doi concetateni de ai nostri, Lidia Spataru si Vlad Spanu, absolventi ai Universitatii Harvard din SUA.
„Am informat partenerii nostri din SUA despre ororile care au avut loc in R. Moldova dupa 7 aprilie. In replica, Ambasada RM la Washington a trimis o scrisoare organizatorilor, spunandu-le ca ei regreta faptul ca a fost invitat la discutii „cel mai radical reprezentant al opozitiei, care si-a expus punctul de vedere personal”, a spus Chirtoaca. Primarul Chisinaului a solicitat autoritatilor americane sa modifice modul de asistenta pentru RM, astfel ca finantarile sa fie accesibile si autoritatilor locale, ONG-urilor etc.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *