Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:03
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Politică 17 Iunie 2017, ora 14:13

Procurorii din Transnistria îl aşteaptă pe Igor Dodon la audieri, după ce a învinuit Tiraspolul că fură banii Rusiei

Marime Font

Procuratura din Transnistria anunţă că este dispusă să verifice orice informaţie oferită de Igor Dodon, privind gestionarea mijloacelor financiare care au fost acordate regiunii transnistrene de către Rusia. Reacţia procuraturii de la Tiraspol vine după preşedintele Republicii Moldova a declarat că banii ruşi care ajung în stânga Nistrului se fură.

Potrivit procurorului general din Transnistria, Anatolii Gureţkii, Dodon a ales acea tactică în raport cu regiunea transnistreană care este folosită de-a lungul anilor de către politicienii moldoveni, unde Transnistria este mereu învinuită de corupţie, contrabandă şi alte fărădelegi, notează novostipmr.com, citat de Adevărul „Dacă Igor Dodon deţine o astfel de informaţie, fapte concrete, poate chiar documente, noi suntem dispuşi să acceptăm această informaţie sub o formă sau alta. Dacă sunt fapte, ele trebuie să ne fie oferite, iar noi vom face totul pentru a afla adevărul, în care vom stabili dacă chiar este vorba despre furt sau pur şi simplu PR. Probabil asta se foloseşte în scopuri politice, eu aş spune chiar populiste.

Noi desigur suntem gata să punem punctele pe i”, a menţionat procurorul. Mai mult ca atât, procurorul general susţine că el personal este dispus să aibă o întrevedere cu Igor Dodon pentru a discuta aceasta problemă. Pe de altă parte, autorităţile de la Tiraspol afirmă că declaraţiile lui Dodon sunt făcute pe fundalul unui audit extern efectuat în economia regiunii transnistrene, rezultatul căruia va fi făcut public la 1 iulie. „Atunci vom putea spune cine, cui şi cât datorează, dar şi unde s-au dus banii ruşi”, a precizat Vadim Krasnoselskii, preşedintele nerecunoscut al regiunii.Amintim că Igor Dodon a declarat recent că banii oferiţi de Federaţia Rusiei pentru Tiraspol sunt furaţi. În total, după estimările lui Dodon, ar fi vorba de circa 15 miliarde de dolari, bani ajunşi în regiune de la începutul anilor 90.

Sursa: adevărul.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md