Ultima oră

Producători de media: Reformarea audiovizualului trebuia discutată demult

”Parazitarea programelor tv lovește pe producătorul autohton, dar nu pe o piață străină, ci pe propria piață, asta este încă și mai dureros. Iată că în propria piață vin retransmițători cu produse extrem de bune de competitive și pur și simplu împing la o parte produsul autohton", a declarat analistul media Cristian Tabără.

Unii proprietari de posturi TV mai spun că o altă lovitură dată audiovizualului local este şi publicitatea plasată în timpul retransmiterii programelor străine.

"Acolo nu aveți dreptul să plasați publicitate, fiindcă nu vă aparține acest content. Fără nicio discriminare aici, faceți acest lucru, dar nu sunteți în drept ca în acest timp să aveți spațiu de publicitate", a precizat Valeriu Pleşca, proprietar de televiziune.

Suportul legislativ din partea statului va ajuta posturile de radio şi televiziune din ţară să investească mai mult în produse audiovizuale proprii

"În calitate de producător eu spun că demult trebuia discutată această problemă. Noi bineînțeles că ne-am dori ca majoritatea televiziunilor să folosească produsele autohtone. Respectiv banii care s-ar cheltui pentru produse ar rămâne aici în țară. S-ar achita anumite impozite, s-ar achita salarii", a explicat Virgil Mărgineanu, directorul OWH TV Studio.

"Lucrurile astea trebuiau făcute la început, adică crearea unor condiții optime de funcționare a posturilor autohtone. În condițiile în care un post de televiziune tânăr este pus în fața unui post rusesc sau românesc față în față, evident postul va funcționa prost și va ceda, iar telespectatorul nu se va uita", a conchis regizorul Igor Cobîleanski.

Discuțiile cu privire la reformarea audiovizualului din Republica Moldova au început săptămâna trecută, odată cu depunerea unui proiect comun PD-PLDM, urmat de alte câteva proiecte care au generat dispute și controverse în mediul public. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *