Afaceri

Produse moldoveneşti din carne vor fi vândute pe piaţa rusă

„Moldova a obţinut pentru prima dată autorizaţia pentru exporturile de produse din carne gata în Rusia, dar cele trei companii trebuie să fie foarte atente la calitatea produselor livrate. Piaţa rusă este una complicată, dar importantă. În aceste condiţii, trebuie să ţinem cont de recomandări şi să nu comitem erori. În curând şi alte companii moldoveneşti vor obţine dreptul de a exporta carne pe piaţa rusă, după ce experţi ruşi au inspectat, în luna mai curent, fabrici moldoveneşti de produse de origine animalieră”, a informat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov.

Potrivit unei scrisori remise de „Rosselhoznadzor”, hotărârea a fost aprobată după o inspectare a întreprinderilor moldoveneşti care fabrică produse de origine animalieră, pe care specialiştii autorităţii au efectuat-o în luna mai 2012, împreună cu reprezentanţi ai serviciului veterinar al R. Moldova.

Astfel, cele două companii moldoveneşti au suplimentat Registrul organizaţiilor şi persoanelor care produc, procesează şi păstrează mărfurile supuse controlului, importate pe teritoriul vamal al Uniunii Vamale. În acelaşi registru a fost inclusă şi firma „Hanuco” din localitatea Petreni, raionul Drochia, specializată în sacrificarea vitelor şi care a fost autorizată să exporte carne de porc, de bovină, de berbec şi de cal în Rusia şi în ţările din Uniunea Vamală.

În prezent, şapte întreprinderi din Moldova au dreptul să exporte carne în Federaţia Rusă, iar alte două companii – produse din carne gata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *