Guvern

Produsele moldoveneşti mai aproape de UE

Primul pas al miniştrilor în acest sens a fost acceptarea în unanimitate a Planului de acţiuni al Republicii Moldova privind implementarea ZLSAC dintre R. Moldova şi UE. Documentul prevede măsurile care trebuie să fie întreprinse de ministerele Agriculturii, Economiei, Sănătăţii şi alte instituţii centrale de stat pentru a spori competitivitatea economiei naţionale şi a facilita accesul produselor moldoveneşti pe piaţa europeană. Planul este axat pe 13 domenii: achiziţii publice, concurenţa, servicii şi investiţii, dreptul asupra proprietăţii intelectuale etc. Potrivit ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, «etapa cea mai dificilă care va solicita eforturi consistente este domeniul infrastructurii calităţii, în special în sectorul produselor agro-alimentare».

Valeriu Lazăr a spus că ministerul îşi propune să îndeplinească primul set de condiţii la începutul anului viitor, pentru a intra ulterior în negocieri cu instituţiile europene.

«Avem în faţă o agendă foarte ambiţioasă şi vreau să vă asigur că, la nivel aplicativ, nu vom fi afectaţi de condiţiile politice», a menţionat ministrul Economiei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *