Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente

Finanţe 21 August 2016, ora 11:22

Profitul băncilor moldovenești a depășit un miliard de lei

Marime Font

Potrivit datelor BNM, băncile comerciale moldovenești au obținut un profit cu aproape 30% mai mare față de anul precedent, depășind de un miliard de lei. 

 În perioada ianuarie-iulie 2016, cele 11 bănci comerciale moldovenești au obținut un profit de 1,26 miliarde de lei care este cu 28,8% mai mare față de anul precedent. Majorarea profitului se datorează, în mare parte, retragerii licențelor de la băncile problematice (Banca de Economii, Banca Socială și Unibank), care au raportat pierderi de peste 300 milioane de lei.

Cel mai mare profil au obținut Moldova-Agroindbank (283 milioane lei) și Moldindconbank (234 milioane lei). Mobiasbanca a reușit să treacă pe poziția a treia (162 milioane lei) depășind Victoriabank (146 milioane lei).Băncile cu cea mai mică cotă de pe piață au reușit să-și majoreze semnificativ profitul. Astfel, Comerțbank raportează un profit de 26,2 milioane de dolari în primele șapte luni ale anului curent, față de 8,5 milioane obținute în perioada similară a anului trecut. EuroCreditBank, care deține cea mai mică cotă de pe piața bancară a reușit practic să-și dubleze profitul, care a ajuns la 10,09 milioane de lei, față de 5,77 milioane de lei din perioada similară din 2015.

sursa: agora.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md