Astăzi 16 Octombrie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Actualitate 25 Octombrie 2017, ora 09:31

Prognoza meteo: Un ciclon periculos aduce vreme de coșmar în România. În ce regiune va ploua în fiecare zi şi unde va fi deosebit de frig, ce se anunţă în noiembrie

Marime Font

Toamna capricioasă continuă să ne dea bătăi de cap. Temperatura aerului va continua să scadă din cauza unui ciclon periculos care a lovit ţara noastră, iar ploile vor cuprinde treptat toate zonele. Meteorologii vin şi cu veşti bune: de la sfârşitul acestei săptămâni începe să se încălzească pentru ca apoi frigul să pună stăpânire pe România. Conform prognozei ANM, începutul lunii noiembrie aduce vreme mai rece, trasnmite adevarul.ro

Maxime de 15 grade în Muntenia

 
Vremea se va răci până spre mijlocul primei săptămâni de la valori medii diurne de 17...18 grade  spre medii în jurul a 11 grade în data de 25 octombrie. Maximele vor creşte ulterior din nou spre medii de 18 grade în data de 27 octombrie, apoi iar vor scădea spre valori medii de 15...16 grade în intervalul 28- 30 octombrie. În zilele de 31
octombrie şi 1 noiembrie mediile diurne vor continua să scadă până spre valori în jurul a 13 grade, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi variaţii notabile de la o zi la alta, mediile maximelor situându-se în jurul a 15 grade.
 
Minimele vor scădea de la valori medii de 11 grade spre medii de 4 grade în 26 octombrie, apoi vor creşte din nou, de această dată spre 7...8 grade în data de 28 octombrie. Ulterior datei de 28 octombrie minimele vor coborî spre medii în jurul a 5 grade, apoi vor creşte uşor spre 6 grade în 30 octombrie, pentru ca în intervalul 31 octombrie - 5 noiembrie acestea să se situeze între 3 şi 5 grade, cele mai coborâte medii urmând a se înregistra în zilele de 1 şi 2 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în zilele de 25 octombrie, apoi în 30 octombrie şi 3 noiembrie.
 
 
Frig în Oltenia
 
Maximele vor scădea treptat de la valori medii de 14..15 grade la începutul intervalului, spre medii de 12 grade în data 25 octombrie. De la mijlocului primei săptămâni, temperaturile diurne vor creşte treptat de la o zi la alta până spre valori medii în jur de 19 grade în 27 octombrie, apoi vor scădea din nou spre medii în jur de 14 grade în intervalul 28 octombrie - 1 noiembrie.  Până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile de la o zi la alta nu vor fi notabile, astfel că în intervalul 2 - 5 noiembrie mediile maximelor se vor situa în general în jurul a 14...15 grade. 
 
Minimele vor scădea de la medii de 10 grade spre valori de 5 grade în 26 octombrie, vor creşte apoi spre 7 grade în data de 28 octombrie, pentru ca în intervalul 29 octombrie - 11 noiembrie tendinţa acestora să fie de scădere, încadrându-se între 3 şi 6 grade, cele mai coborâte valori medii înregistrându-se în data de 1 noiembrie. În intervalul 02 - 05 noiembrie minimele vor creşte de la valori medii în jur de 4 grade în data de 2 noiembrie spre 6 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în zilele de 23 şi 24 octombrie, apoi în zilele de 29 şi 30 octombrie.
 
5 grade în Banat
 
În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de aproximativ 13 grade. Totdată, în acest interval, minimele nocturne vor fi în scădere, de la 11 grade la început, spre 5 grade în dimineaţa zilei de 26 octmbrie.
Ulterior, în intervalul 27 - 31 octombrie, variabilitatea termică se va manifesta de la o zi la alta, concretizându-se prin medii diurne situate între 12 şi 18 grade şi nocturne între 3 şi 7 grade. Iar în ultima parte a intervalului de prognoză regimul temperaturii aerului se va menţine relativ constant în jurul mediilor anuale ale perioadei, respectiv 14....16 grade ziua şi 4...6 grade noaptea. Va ploua moderat cantitativ în primele două zile ale intervalului, iar apoi probabilitatea de ploaie va fi mai mare după 27 octombrie, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 29 şi 30 octombrie.
 
Temperaturi scăzute în Crişana
 
Temperaturile diurne se vor menţine scăzute în primele trei zile ale prognozei, când se va înregistra o medie regională de 13...14 grade. Pe 26 - 27 noiembrie vremea se va încăzi uşor, temperatura va creşte cu 2...3 grade, iar intervalul 28 - 31 octombrie vor fi alternanţe termice de la o zi la alta, maximele diurne urmând a se situa între 10 şi 14 grade.
 
Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la 10 grade la începutul intervalului spre 5 grade pe 26 octombrie, apoi vor avea o evoluţie oscilantă în cadrul unui ecart de la 3 la 7 grade. În prima săptămână din noiembrie valorile termice se vor menţine relativ constant în jurul mediilor multianuale ale perioadei, cu aproximativ 12...14 grade ziua şi 4...6 grade noaptea. Vor fi ploi pe arii extinse şi izolat mai importante cantitativ la începutul intervalului şi, din nou, în jurul datei de 29 octombrie. Dar probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată pe tot parcursul intervalului 27 octombrie - 5 noiembrie.
 
Oscilaţii termice în Transilvania
 
În intervalul 23 - 31 octombrie regimul termic va avea o evoluţie oscilantă, concretizată prin variaţii de temperatură pe intervale scurte de timp, atât la valorile maxime diurne, care se vor situa, în ansamblu, între 8 şi 14 grade, cât şi la cele nocturne, cuprinse, în medie, între 2 şi 7 grade. În primele zile ale lunii noiembrie temperatura aerului se va menţine în jurul normelor perioadei, cu o medie a maximelor de aproximativ 12 grade şi a minimelor de 1...2
grade. Va ploua, izolat mai abundent, pe 23 şi 24 octombrie, iar apoi vor fi ploi aproape zilnic după 27 octombrie până la finalul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai restrânse şi doar pe 29 - 30 octombrie pot fi mai importante cantitativ.
 
Ploi însemnate în Maramureş
 
âÎn prima săptămână a intervalui de prognoză şi la începutul celei de a doua săptămâni, valorile termice vor avea variaţii pe intervale relativ scurte de timp şi se vor situa, în medie regională, între 9 şi 13 grade ziua şi între 4 şi 8 grade noaptea. După data de 1 noiembrie, regimu termic se va menţine relativ constant, iar temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, astfel încât se va consemna o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cuprinse între 2 şi 4 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse şi, posibil, în cantităţi mai importante, pe 23 octombrie, precum şi între 27 şi 30 noiembrie.
 
Se face tot mai rece în Moldova
 
Temperaturile medii diurne vor scădea până la mijlocul primei săptămâni de la valori medii diurne de 12...13 grade în data de 23 octombrie până spre medii în jurul a 8 grade în zilele de 24 şi 25 octombrie, apoi vor creşte spre 14...15 grade în data de 27 octombrie.
Vremea se va răci din nou în data de 28 octombrie, când mediile maximelor vor coborî spre 12 grade, apoi o încălzire uşoară, va determina înregistrarea unor medii de 13...14 grade în data de 30 octombrie. În perioada 31 octombrie – 5 noiembrie nu vor fi variaţii importante de la o zi la alta, urmând ca mediile diurne să crească de la 11...12 grade în primele zile spre valori în jurul a 13 grade până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
 
Temperaturilor minime vor scădea până în data de 26 octombrie de la o medie regională de 6...7 grade în primele nopţi spre aproximativ 2 grade. Ulterior acestei răciri vremea se va încălzi, urmând astfel ca în zilele de 27 şi 28 octombrie media minimelor să se situeze în jurul a 6 grade. În data de 29 octombrie media minimelor va scădea din nou spre 4 grade, apoi va creşte din nou spre 6 grade în data de 30 octombrie, pentru ca în perioada cuprinsă între 31 octombrie şi 5 noiembrie temperaturile minime să crească uşor până spre sfârşitul intervalului de la valori medii în jur de 3 grade spre medii de 5...6 grade. Probabilitatea de apariţia a ploilor va fi ridicată în zilele de 23 şi 24 octombrie, în intervalul 27 -31 octombrie şi din nou în 3 şi 4 noiembrie.
 
Încălzire uşoară în Dobrogea
 
Vremea se va răci, semnificativ chiar la mijlocul primei săptămâni, astfel că mediile maximelor vor coborî de la valori în jur de 17 grade în data de 27 octombire spre 10 grade în data de 25 octombrie. Mediile diurne vor creşte din nou spre 16...17 grade în data de 27 octombrie, apoi vor scădea spre 14 grade în 28 octombrie. În zilele de 29 şi 30 o încălzire uşoară va conduce la înregistrarea unor medii maxime de 16...17 grade, pentru ca ulterior acestea să scadă din nou, de această dată spre valori de 12...13 grade în data de 01 noiembrie. În intervalul 02-05 noiembrie variaţiiele temperaturilor medii diurne nu vor fi semnificative de la o zi la alta urmând astfel a se situa între 14 şi 15 grade.
 
Minimele, ridicate la începutul primei săptămâni, vor scădea de la valori medii de 10...12 grade în zilele de 23 şi 24 octombrie spre 4 grade în data de 26 octombrie. În intervalul 27- 30 octombrie variaţiile temperaturilor medii minime vor fi în general nesemnificative acestea situându-se între 8 şi 10 grade, exceptând ziua de 29 octombrie când media minimă va fi de 7 grade. Perioada imediat următoare va fi caracterizată la început de o scădere a mediilor minimelor de la valori în jur de grade 7...8 grade spre 5...6 grade în 1 noiembrie, urmată de o încălzire spre 8...9 grade în zilele de 3, 4 şi 5 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 23- 25 octombrie, apoi în zielle de 30 şi 31 octombrie.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 18:30

Procedura de acordare a compensațiilor, dar și a tuturor ajutoarelor materiale pentru persoanele de vârsta a treia va fi simplificată, după lansarea unui șir de programe de susținere a oamneilor în etate. Proiectul este unul prioritar pe agenda candidatului la funcția de primar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 18:06

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi declară că șeful statului Igor Dodon, liderul informal al PSRM, încearcă să implice Rusia în campania electorală pentru alegerile locale din R. Moldova. Usatîi a declarat asta într-o intervenție live pe pagina sa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:42

Un copywriter al agenției acum defuncte Wells Rich & Green a scris sloganul Pringles „Once You Pop, You Can't Stop”, o frază completată de adolescenți pe role de care dădeai în toate reclamele din anii 90. Însă e evident că te poți opri din mâncat așa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:38

Dacă ești sărac, îmbătrânești mai repede

Dacă ești sărac, îmbătrânești mai repede

Și d-aia ai nevoie de tratament medical, care te face și mai sărac. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit o legătură între sărăcie și îmbătrânirea prematură. Și are mult sens: Nu prea mă pricep la „afaceri” și „făcutul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:24

În ultimile trei luni, peste 21 de familii au revenit definitiv la Orhei

În ultimile trei luni, peste 21 de familii au revenit definitiv la Orhei

Alte 21 de familii din Orhei, membrii cărora munceau în străinătate, s-au reunit definitiv grație programului ”Moldova e casa mea”, inițiat și lansat de Primăria mun. Orhei. Aceste familii revenite acasă au statut de repatriați și vor beneficia de toate oportunitățile pe care le...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:20

Everestul se topește și scoate la iveală cadavre vechi de zeci de ani și tone de gunoaie

Everestul se topește și scoate la iveală cadavre vechi de zeci de ani și tone de gunoaie

 Asta se întâmplă când cățăratul comercial pe munți se întâlnește cu încălzirea globală. Mingma David Sherpa a văzut un cadavru prima oară când a urcat pe Everest, în 2010. Mingma, care avea pe atunci douăzeci de ani, știa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:16

ÎNCOTRO? Năstase a întrunit studenți ai UTM... în timpul orelor / VIDEO

ÎNCOTRO? Năstase a întrunit studenți ai UTM... în timpul orelor / VIDEO

Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM pentru funcția de primar de Chișinău, a întrunit studenți ai Universității Tehnice din Moldova (UTM) pentru a le prezenta programul său electoral. Nimic ieșit din comun, decât faptul că ședința a avut loc în timpul orelor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:14

Companiile care poluează cel mai mult planeta

Companiile care poluează cel mai mult planeta

Criza climatică îi inspiră pe oamenii obișnuiți să își depășească limitele. Prietenii tăi, mătușile tale, vechii tăi profi de mate au ajuns să fie arestați, să chiulească de la școală, să mănânce din tomberoane și să jure că nu vor face copii, în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:09

Joaquin Phoenix a trecut prin momente groaznice ca să-l joace pe Joker

Joaquin Phoenix a trecut prin momente groaznice ca să-l joace pe Joker

Când Joaquin Phoenix a fost ales oficial pentru rolul principal în thriller-ul Joker al lui Todd Philips, vestea nu i-a șocat pe mulți, având în vedere că a mai jucat singuratici în Her, You Were Never Really Here și Inherent Vice. Dar după ce am citit interviul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 14:02

Bărbatul care a ascuns un kilogram de aur sub perucă

Bărbatul care a ascuns un kilogram de aur sub perucă

Tipul din India și-a ras părul să se asigure că aurul stă bine lipit de cap. După ce un bărbat de 32 de ani și-a pus o perucă să pară că are 81 de ani și să iasă din țară sub un nume fals, perucile par să fie peste tot. Un tip pe nume Noushad a fost prins pe 4 octombrie la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 13:50

Radu Marian, despre presupusele amenințări cu excluderea din partid a deputaților ACUM: „Un fals grosolan. Sugerez lui Țîcu să se apuce de treabă”

Radu Marian, despre presupusele amenințări cu excluderea din partid a deputaților ACUM: „Un fals grosolan. Sugerez lui Țîcu să se apuce de treabă”

Radu Marian respinge acuzațiile lui Octavian Țîcu precum că deputații din Blocul ACUM ar fi fost amenințați cu excluderea din partid dacă își vor pune semnătura pentru crearea unei Comisii ce va investiga cauzele „de trădare de patrie din partea președintelui Igor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 13:45

Ion Ceban: „În municipiul Chişinău nu există cantine sociale înfiinţate de administraţia publică”

Ion Ceban: „În municipiul Chişinău nu există cantine sociale înfiinţate de administraţia publică”

În următorii patru ani, în fiecare sector al Capitalei şi în suburbii primăria va constitui cantine sociale moderne. Candidatul la funcția de primar de Chișinău, Ion Ceban, declară că, pentru construcţia cantinelor sociale, vor fi încheiate parteneriate externe,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 13:23

BBC: De ce importă România gunoi?

BBC: De ce importă România gunoi?

Cu toate că România este acoperită de deşeuri şi multe gropi de gunoi şi-au depăşit capacitatea, companiile de reciclare importă gunoi selectat din ţări ca Marea Britanie, relatează BBC, într-un reportaj citat de agenţia de presă Mediafax. Constantim Damov, CEO Green...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 13:16

Viteza pe care o ai la mers este un indicator al ritmului în care vei îmbătrâni, fizic şi mintal

Viteza pe care o ai la mers este un indicator al ritmului în care vei îmbătrâni, fizic şi mintal

Viteza de mers pe care oamenii cu vârste de peste 40 de ani o au este un indicator al gradului de îmbătrânire a corpului şi creierului lor, potrivit unui studiu realizat de o echipă internaţională de cercetători. Folosind un simplu test al vitezei de mers, oamenii de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 13:11

O porţiune de pe promenada Senei din Paris a primit numele Reginei Maria

O porţiune de pe promenada Senei din Paris a primit numele Reginei Maria

O porţiune de pe promenada Senei din Paris, din Quai Branly, a primit numele Reginei Maria, iar ceremonia de atribuire a avut loc marţi, în prezenţa principesei Margareta, Custodele Coroanei, şi a principelui Radu, potrivit unui anunţ al Ambasadei României în Franţa, citat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 12:30

FOTO / Accident la Stăuceni: O mașină s-a izbit violent într-un troleibuz

FOTO / Accident la Stăuceni: O mașină s-a izbit violent într-un troleibuz

Accidentul a avut loc astăzi, la intrarea în comuna Stăuceni, municipiul Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 11:23

R. Moldova ar urma să primească între 900 de milioane şi un miliard de euro din partea UE, în următorii şapte ani

R. Moldova ar urma să primească între 900 de milioane şi un miliard de euro din partea UE, în următorii şapte ani

În următorii şapte ani, Uniunea Europeană ar putea aloca peste un miliard de euro pentru Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 11:22

Ion Ceban: Ce au găsit în Viena sau în Moscova, sau București, așa companii ca Apple sau Google și nu pot găsi în Chișinău?

Ion Ceban: Ce au găsit în Viena sau în Moscova, sau București, așa companii ca Apple sau Google și nu pot găsi în Chișinău?

Chișinăuienii sunt nemulțumiți de modul în care a fost și este administrat Chișinăul, iar nemulțumirea îi face să trateze candidații cu neîncredere. Este opinia exprimată de candidatul la funcţia de primar al Capitalei Ion Ceban, într-un interviu acordat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Octombrie 2019, ora: 11:20

Ivan Diacov: Prin scheme și corupție în Capitală sunt furați 4 miliarde de lei pe an

Ivan Diacov: Prin scheme și corupție în Capitală sunt furați 4 miliarde de lei pe an

Fostul procuror Ivan Diacov, candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” la funcția de procuror general al mun. Chișinău, susține că aproximativ 4 mlrd. de lei sunt furați anual în Capitală prin scheme ilegale și corupție. Suma este echivalentului unui buget anual...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)