Astăzi 29 Mai 2020, Vineri - Ultima actualizare la 28 Mai 2020
Abonamente

Actualitate 25 Octombrie 2017, ora 09:31

Prognoza meteo: Un ciclon periculos aduce vreme de coșmar în România. În ce regiune va ploua în fiecare zi şi unde va fi deosebit de frig, ce se anunţă în noiembrie

Marime Font

Toamna capricioasă continuă să ne dea bătăi de cap. Temperatura aerului va continua să scadă din cauza unui ciclon periculos care a lovit ţara noastră, iar ploile vor cuprinde treptat toate zonele. Meteorologii vin şi cu veşti bune: de la sfârşitul acestei săptămâni începe să se încălzească pentru ca apoi frigul să pună stăpânire pe România. Conform prognozei ANM, începutul lunii noiembrie aduce vreme mai rece, trasnmite adevarul.ro

Maxime de 15 grade în Muntenia

 
Vremea se va răci până spre mijlocul primei săptămâni de la valori medii diurne de 17...18 grade  spre medii în jurul a 11 grade în data de 25 octombrie. Maximele vor creşte ulterior din nou spre medii de 18 grade în data de 27 octombrie, apoi iar vor scădea spre valori medii de 15...16 grade în intervalul 28- 30 octombrie. În zilele de 31
octombrie şi 1 noiembrie mediile diurne vor continua să scadă până spre valori în jurul a 13 grade, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi variaţii notabile de la o zi la alta, mediile maximelor situându-se în jurul a 15 grade.
 
Minimele vor scădea de la valori medii de 11 grade spre medii de 4 grade în 26 octombrie, apoi vor creşte din nou, de această dată spre 7...8 grade în data de 28 octombrie. Ulterior datei de 28 octombrie minimele vor coborî spre medii în jurul a 5 grade, apoi vor creşte uşor spre 6 grade în 30 octombrie, pentru ca în intervalul 31 octombrie - 5 noiembrie acestea să se situeze între 3 şi 5 grade, cele mai coborâte medii urmând a se înregistra în zilele de 1 şi 2 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în zilele de 25 octombrie, apoi în 30 octombrie şi 3 noiembrie.
 
 
Frig în Oltenia
 
Maximele vor scădea treptat de la valori medii de 14..15 grade la începutul intervalului, spre medii de 12 grade în data 25 octombrie. De la mijlocului primei săptămâni, temperaturile diurne vor creşte treptat de la o zi la alta până spre valori medii în jur de 19 grade în 27 octombrie, apoi vor scădea din nou spre medii în jur de 14 grade în intervalul 28 octombrie - 1 noiembrie.  Până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile de la o zi la alta nu vor fi notabile, astfel că în intervalul 2 - 5 noiembrie mediile maximelor se vor situa în general în jurul a 14...15 grade. 
 
Minimele vor scădea de la medii de 10 grade spre valori de 5 grade în 26 octombrie, vor creşte apoi spre 7 grade în data de 28 octombrie, pentru ca în intervalul 29 octombrie - 11 noiembrie tendinţa acestora să fie de scădere, încadrându-se între 3 şi 6 grade, cele mai coborâte valori medii înregistrându-se în data de 1 noiembrie. În intervalul 02 - 05 noiembrie minimele vor creşte de la valori medii în jur de 4 grade în data de 2 noiembrie spre 6 grade la sfârşitul intervalului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în zilele de 23 şi 24 octombrie, apoi în zilele de 29 şi 30 octombrie.
 
5 grade în Banat
 
În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de aproximativ 13 grade. Totdată, în acest interval, minimele nocturne vor fi în scădere, de la 11 grade la început, spre 5 grade în dimineaţa zilei de 26 octmbrie.
Ulterior, în intervalul 27 - 31 octombrie, variabilitatea termică se va manifesta de la o zi la alta, concretizându-se prin medii diurne situate între 12 şi 18 grade şi nocturne între 3 şi 7 grade. Iar în ultima parte a intervalului de prognoză regimul temperaturii aerului se va menţine relativ constant în jurul mediilor anuale ale perioadei, respectiv 14....16 grade ziua şi 4...6 grade noaptea. Va ploua moderat cantitativ în primele două zile ale intervalului, iar apoi probabilitatea de ploaie va fi mai mare după 27 octombrie, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 29 şi 30 octombrie.
 
Temperaturi scăzute în Crişana
 
Temperaturile diurne se vor menţine scăzute în primele trei zile ale prognozei, când se va înregistra o medie regională de 13...14 grade. Pe 26 - 27 noiembrie vremea se va încăzi uşor, temperatura va creşte cu 2...3 grade, iar intervalul 28 - 31 octombrie vor fi alternanţe termice de la o zi la alta, maximele diurne urmând a se situa între 10 şi 14 grade.
 
Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la 10 grade la începutul intervalului spre 5 grade pe 26 octombrie, apoi vor avea o evoluţie oscilantă în cadrul unui ecart de la 3 la 7 grade. În prima săptămână din noiembrie valorile termice se vor menţine relativ constant în jurul mediilor multianuale ale perioadei, cu aproximativ 12...14 grade ziua şi 4...6 grade noaptea. Vor fi ploi pe arii extinse şi izolat mai importante cantitativ la începutul intervalului şi, din nou, în jurul datei de 29 octombrie. Dar probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată pe tot parcursul intervalului 27 octombrie - 5 noiembrie.
 
Oscilaţii termice în Transilvania
 
În intervalul 23 - 31 octombrie regimul termic va avea o evoluţie oscilantă, concretizată prin variaţii de temperatură pe intervale scurte de timp, atât la valorile maxime diurne, care se vor situa, în ansamblu, între 8 şi 14 grade, cât şi la cele nocturne, cuprinse, în medie, între 2 şi 7 grade. În primele zile ale lunii noiembrie temperatura aerului se va menţine în jurul normelor perioadei, cu o medie a maximelor de aproximativ 12 grade şi a minimelor de 1...2
grade. Va ploua, izolat mai abundent, pe 23 şi 24 octombrie, iar apoi vor fi ploi aproape zilnic după 27 octombrie până la finalul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai restrânse şi doar pe 29 - 30 octombrie pot fi mai importante cantitativ.
 
Ploi însemnate în Maramureş
 
âÎn prima săptămână a intervalui de prognoză şi la începutul celei de a doua săptămâni, valorile termice vor avea variaţii pe intervale relativ scurte de timp şi se vor situa, în medie regională, între 9 şi 13 grade ziua şi între 4 şi 8 grade noaptea. După data de 1 noiembrie, regimu termic se va menţine relativ constant, iar temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, astfel încât se va consemna o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cuprinse între 2 şi 4 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse şi, posibil, în cantităţi mai importante, pe 23 octombrie, precum şi între 27 şi 30 noiembrie.
 
Se face tot mai rece în Moldova
 
Temperaturile medii diurne vor scădea până la mijlocul primei săptămâni de la valori medii diurne de 12...13 grade în data de 23 octombrie până spre medii în jurul a 8 grade în zilele de 24 şi 25 octombrie, apoi vor creşte spre 14...15 grade în data de 27 octombrie.
Vremea se va răci din nou în data de 28 octombrie, când mediile maximelor vor coborî spre 12 grade, apoi o încălzire uşoară, va determina înregistrarea unor medii de 13...14 grade în data de 30 octombrie. În perioada 31 octombrie – 5 noiembrie nu vor fi variaţii importante de la o zi la alta, urmând ca mediile diurne să crească de la 11...12 grade în primele zile spre valori în jurul a 13 grade până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
 
Temperaturilor minime vor scădea până în data de 26 octombrie de la o medie regională de 6...7 grade în primele nopţi spre aproximativ 2 grade. Ulterior acestei răciri vremea se va încălzi, urmând astfel ca în zilele de 27 şi 28 octombrie media minimelor să se situeze în jurul a 6 grade. În data de 29 octombrie media minimelor va scădea din nou spre 4 grade, apoi va creşte din nou spre 6 grade în data de 30 octombrie, pentru ca în perioada cuprinsă între 31 octombrie şi 5 noiembrie temperaturile minime să crească uşor până spre sfârşitul intervalului de la valori medii în jur de 3 grade spre medii de 5...6 grade. Probabilitatea de apariţia a ploilor va fi ridicată în zilele de 23 şi 24 octombrie, în intervalul 27 -31 octombrie şi din nou în 3 şi 4 noiembrie.
 
Încălzire uşoară în Dobrogea
 
Vremea se va răci, semnificativ chiar la mijlocul primei săptămâni, astfel că mediile maximelor vor coborî de la valori în jur de 17 grade în data de 27 octombire spre 10 grade în data de 25 octombrie. Mediile diurne vor creşte din nou spre 16...17 grade în data de 27 octombrie, apoi vor scădea spre 14 grade în 28 octombrie. În zilele de 29 şi 30 o încălzire uşoară va conduce la înregistrarea unor medii maxime de 16...17 grade, pentru ca ulterior acestea să scadă din nou, de această dată spre valori de 12...13 grade în data de 01 noiembrie. În intervalul 02-05 noiembrie variaţiiele temperaturilor medii diurne nu vor fi semnificative de la o zi la alta urmând astfel a se situa între 14 şi 15 grade.
 
Minimele, ridicate la începutul primei săptămâni, vor scădea de la valori medii de 10...12 grade în zilele de 23 şi 24 octombrie spre 4 grade în data de 26 octombrie. În intervalul 27- 30 octombrie variaţiile temperaturilor medii minime vor fi în general nesemnificative acestea situându-se între 8 şi 10 grade, exceptând ziua de 29 octombrie când media minimă va fi de 7 grade. Perioada imediat următoare va fi caracterizată la început de o scădere a mediilor minimelor de la valori în jur de grade 7...8 grade spre 5...6 grade în 1 noiembrie, urmată de o încălzire spre 8...9 grade în zilele de 3, 4 şi 5 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 23- 25 octombrie, apoi în zielle de 30 şi 31 octombrie.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 19:50

Moartea băiețelului din Hâncești - o consecință a „restricțiilor” fără logică adoptate de regimul Dodon&Chicu

Moartea băiețelului din Hâncești - o consecință a „restricțiilor” fără logică adoptate de regimul Dodon&Chicu

Pe 15 mai 2020, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis ca toate grădinițile din țară să rămână închise până pe 30 iunie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 19:49

Igor Șarov: „Suntem categoric împotriva comasărilor automate ale universităților”

Igor Șarov: „Suntem categoric împotriva comasărilor automate ale universităților”

Institutul de Relații Internaționale și Universitatea „Dimitrie Cantemir”, fosta Universitate a Academiei de Științe, urmează a fi absorbite de Universitatea de Stat din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 19:40

Important: Mai sunt doar 3 zile până la scumpirea prețurilor la OASIS

Important: Mai sunt doar 3 zile până la scumpirea prețurilor la OASIS

OASIS Apartments anunță că au mai rămas doar 7 zile până la scumpirea prețurilor la metru pătrat la toate apartamentele din complexul rezidențial.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 18:12

VIDEO // Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv

VIDEO // Președintele Tanzaniei: Testul coronavirus la capră și fruct a ieșit pozitiv

 Președintele Tanzaniei, John Magufuli, povestește că a trimis la un laborator de testare pentru covid, fără ca laboratorul să știe, probe luate de la capră, oaie, iepure, ulei de motor, fructe (etichetîndu-le ca și cînd ar proveni de la oameni). Laboratorul a dat...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 28 Mai 2020, ora: 16:57

Încă 6 decese provocate de coronavirus în Moldova. Bilanțul cazurilor a ajuns la 282

Încă 6 decese provocate de coronavirus în Moldova. Bilanțul cazurilor a ajuns la 282

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre înregistrarea a șase decese noi provocate de COVID-19. Este vorba despre trei femei și trei bărbați.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 28 Mai 2020, ora: 16:41

NECROLOG - Ana Rusu

NECROLOG - Ana Rusu

Comunitatea academică a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” exprimă sincere condoleanțe și profundă compasiune familiei îndurerate, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în eternitate a regretatei Ana Rusu,...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 28 Mai 2020, ora: 16:13

Ungaria redeschide piscinele, cinematografele şi teatrele în aer liber, cu măsuri stricte de distanţare socială

Ungaria redeschide piscinele, cinematografele şi teatrele în aer liber, cu măsuri stricte de distanţare socială

 Guvernul ungar a anunţat joi că va redeschide cinematografele şi teatrele în aer liber, precum şi piscinele şi stadioanele de fotbal, dar cu măsuri stricte împotriva contagierii cu COVID-19, relatează EFE.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 28 Mai 2020, ora: 16:04

FOTO / Imagini în premieră cu prizonieri români dintr-un lagăr NKVD din Kazahstan, postate de Ziua Eroilor de ambasadorul României la Moscova

FOTO / Imagini în premieră cu prizonieri români dintr-un lagăr NKVD din Kazahstan, postate de Ziua Eroilor de ambasadorul României la Moscova

Cu ocazia Zilei Eroilor, ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, a publicat o serie de fotografii vechi cu lagărul SPASSK 99 din Kazahstan, prin care au trecut și prizonieri români în anii 1940-1950.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 28 Mai 2020, ora: 15:45

Tocana pentru mahmureală printre cele mai vechi rețete din lume

Tocana pentru mahmureală printre cele mai vechi rețete din lume

Vechii egipteni foloseau ceapa, usturoiul, ienupărul și chimenul în urmă cu 4.000- 5.000 de ani,. Pentru ei utilizarea acestora avea scop terapeutic sau pentru înfrumusețare. Tocana pentru mahmureală este un preparat printre cele mai vechi rețete din lume. Este de...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 28 Mai 2020, ora: 15:41

Acest peşte îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericol te expui

Acest peşte îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii la ce pericol te expui

Este unul dintre cei mai toxici peşti, dar, cu toate acestea, şi tu l-ai consumat cel puţin o dată! Deşi se găteşte extrem de uşor, îţi distruge sănătatea şi medicii recomandă evitarea consumului.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 28 Mai 2020, ora: 15:31

Tot ce trebuie să știi despre 5G și cum a devenit principala sursă pentru conspirații în pandemie

Tot ce trebuie să știi despre 5G și cum a devenit principala sursă pentru conspirații în pandemie

Unii așteaptă 5G ca să se dea pe net la cea mai mare viteză. Alții, mai puțini, îl așteaptă ca să dea foc antenelor. În februarie, înainte de prima confirmare a unui om infectat cu SARS-CoV-2, am zis că infodemia e cel puțin la fel de gravă ca boala COVID-19. Trei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 15:27

infografic În timp ce Elon Musk trimite oameni în cosmos. În Republica Moldova condusă de Dodon peste 80% din localități NU AU CANALIZARE

În timp ce Elon Musk trimite oameni în cosmos. În Republica Moldova condusă de Dodon peste 80% din localități NU AU CANALIZARE

În timp ce Elon Musk trimite oameni în cosmos, politicienii din R. Moldova nu pot asigură toate gospodăriile cu acces la canalizare „normală”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 13:48

După declanșarea pandemiei agenții economici au început să utilizeze instrumentele electronice oferite de Guvern

După declanșarea pandemiei agenții economici au început să utilizeze instrumentele electronice oferite de Guvern

După declanșarea pandemiei multe procese s-au transferat online. Restricțiile de circulație și de activitate au impulsionat agenții economici să folosească online unele instrumente pe care le oferă Guvernul, a declarat Sergiu Railean, ministrul Economiei și Infrastructurii,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 13:34

CAZ TERIBIL / Băiețelul de 6 ani, din Hâncești, a fost găsit MORT. Cadavrul copilului a fost găsit în WC-ul din curtea casei

CAZ TERIBIL / Băiețelul de 6 ani, din Hâncești, a fost găsit MORT. Cadavrul copilului a fost găsit în WC-ul din curtea casei

Băiețelul de 6 ani, care a dispărut de acasă pe data de 26 mai, a fost găsit mort. Informația a fost confirmată de primarul localității, Alexandru Botnari.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 Mai 2020, ora: 13:03

De asta se tem socialiștii? PAS, Platforma DA și PDM sunt gata să voteze ÎMPREUNĂ / Despre ce este vorba

De asta se tem socialiștii? PAS, Platforma DA și PDM sunt gata să voteze ÎMPREUNĂ / Despre ce este vorba

Pachetul de legi necesar pentru debursarea asistenței financiare europene trebuie votat. Uniunea Europeană vrea să ne ajute, oferindu-ne asistență în condiții favorabile, dar socialiștii dau cu piciorul. Situația este înspăimântătoare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 12:58

VIDEO BOMBĂ! Stoianoglo către Platon: „Salut, Veaceslav” / Platon îi răspunde zâmbind: „Bună, Alexandr Dmitrivici”. Cum comentează Procuratura și avocatul lui Platon

VIDEO BOMBĂ! Stoianoglo către Platon: „Salut, Veaceslav” / Platon îi răspunde zâmbind: „Bună, Alexandr Dmitrivici”. Cum comentează Procuratura și avocatul lui Platon

Jurnalistul Dumitru Ciorici a publicat pe canalul său de telegram un clip video cu V. Platon, după ce Alexandru Stoianoglo a devenit procuror general. 

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 28 Mai 2020, ora: 12:46

Moment istoric, de cotitură, pentru România. Istoria nu iartă proștii

Moment istoric, de cotitură, pentru România. Istoria nu iartă proștii

Economistul Iancu Guda a transmis un mesaj tranșant după ce s-a stabilit suma pe care România urmează s-o primească de la UE. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 28 Mai 2020, ora: 12:45

DOVADĂ că „succesele” lui Dodon&Chicu sunt MINCIUNI SFRUNTATE / Pandemia ia aripi - Moldova vs România vs Italia

DOVADĂ că „succesele” lui Dodon&Chicu sunt MINCIUNI SFRUNTATE / Pandemia ia aripi - Moldova vs România vs Italia

Evoluția pandemiei în R. Moldova vs România vs Italia (în infografice) demonstrează că cele 2-3 luni de carantină și „măsurile” luate de guvernare n-au oprit răspândirea coronavirusului!

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 28 Mai 2020, ora: 12:30

De când reiau zborurile companiile aeriene low-cost din România și cât costă biletele

De când reiau zborurile companiile aeriene low-cost din România și cât costă biletele

Operatorii aerieni low-cost din România reiau zborurile din iulie, iar preţurile biletelor încep de la 29 de euro. La bord, pasagerii vor primi măşti, şerveţele cu alcool şi gel dezinfectant.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 28 Mai 2020, ora: 12:24

Marion Cotillard a fost diagnosticată cu COVID-19

Marion Cotillard a fost diagnosticată cu COVID-19

 Actorii francezi Marion Cotillard şi Guillaume Canet au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Cotillard a mai trecut o dată printr-o pandemie, însă pe marele ecran, în filmul „Contagion”, scrie Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 28 Mai 2020, ora: 12:20

FOTO / Autostrăzile spre Moldova. Toate informațiile la zi care le-au fost prezentate primarilor din regiune

FOTO / Autostrăzile spre Moldova. Toate informațiile la zi care le-au fost prezentate primarilor din regiune

Trei mari proiecte rutiere sunt în curs de proiectare sau planificate a fi scoase la licitație pentru a lega Moldova de Transilvania și Muntenia: Autostrada „Unirii” A8, Autostrada Moldovei A7 și autostrada A13 de la Brașov la Bacău. Primarii orașelor din regiune s-au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 12:05

Unul din consilierii deputatului Alexandru Slusari și unul de-a socialistului Batrîncea au fost testați POZITIV cu COVID-19

Unul din consilierii deputatului Alexandru Slusari și unul de-a socialistului Batrîncea au fost testați POZITIV cu COVID-19

Încă un caz de COVID-19 a fost înregistrat în Parlament. Este vorba despre șefa aparatului vicepreședintelui Legislativului, Alexandr Slusari. Despre aceasta anunță autorul canalului de Telegam “Bazar politic”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Mai 2020, ora: 10:36

Maia Sandu comentează „punga” primită de către Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc

Maia Sandu comentează „punga” primită de către Igor Dodon de la Vlad Plahotniuc

Fostul premier Maia Sandu, lidera PAS, despre criza sanitară și criza politică din R.Moldova, în dialog cu Valentina Ursu.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)