Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Afaceri 6 Octombrie 2016, ora 14:37    Din editia print

Program de susţinere a femeilor de afaceri

Marime Font

Peste 400 de femei din Republica Moldova, în special din zonele rurale, care doresc să-şi iniţieze sau să-şi dezvolte o afacere, vor putea accesa granturi şi beneficia de asistenţă antreprenorială în cadrul Programului „Femei în afaceri”, lansat joi, 6 noiembrie , de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), transmite IPN.

Iulia Iabanji, directoarea generală ODIMM, a declarat că sunt eligibile pentru aplicare la program femeile care iniţiază sau dezvoltă afaceri în toate domeniile economiei. Se vor considera prioritare afacerile inovative şi cu potenţial de export, afacerile non-agricole din zonele rurale, industria creativă, agroturismul şi meşteşugăritul, întreprinderile din domeniile producerii, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, care oferă servicii companiilor mari.

Bugetul programului constituie 51,5 milioane de lei şi va fi alocat pentru servicii de formare şi consultanţă antreprenorială, precum şi pentru granturi destinate investiţiilor în afacerile femeilor.Programul este de stat, susţinut parţial de UE, prin asistenţa acordată de către experţi europeni. Speranţa Olaru, manager de proiect la Delegaţia UE la Chişinău, a declarat că experţii europeni au contribuit la elaborarea principiilor de funcţionare a programului şi sunt dispuşi să intervină şi pe parcurs.

Potrivit datelor prezentate în cadrul evenimentului, mai mult de 47% din forţa de muncă a Republicii Moldova o reprezintă femeile. Din totalul conducătorilor de întreprinderi care activează în Moldova, 27% sunt femei, iar cele mai multe antreprenoare – circa 20% activează în domeniul agricol. În anul 2014 rata de ocupare în câmpul muncii a femeilor era de 37%, fiind cea mai mică rată din cadrul ţărilor Parteneriatului Estic.

Programului-pilot „Femei în Afaceri” este un eveniment organizat în cadrul Forumului „Moldova Business Week 2016”.


 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul