Afaceri

Program de susţinere a femeilor de afaceri

Iulia Iabanji, directoarea generală ODIMM, a declarat că sunt eligibile pentru aplicare la program femeile care iniţiază sau dezvoltă afaceri în toate domeniile economiei. Se vor considera prioritare afacerile inovative şi cu potenţial de export, afacerile non-agricole din zonele rurale, industria creativă, agroturismul şi meşteşugăritul, întreprinderile din domeniile producerii, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, care oferă servicii companiilor mari.

Bugetul programului constituie 51,5 milioane de lei şi va fi alocat pentru servicii de formare şi consultanţă antreprenorială, precum şi pentru granturi destinate investiţiilor în afacerile femeilor.

Programul este de stat, susţinut parţial de UE, prin asistenţa acordată de către experţi europeni. Speranţa Olaru, manager de proiect la Delegaţia UE la Chişinău, a declarat că experţii europeni au contribuit la elaborarea principiilor de funcţionare a programului şi sunt dispuşi să intervină şi pe parcurs.

Potrivit datelor prezentate în cadrul evenimentului, mai mult de 47% din forţa de muncă a Republicii Moldova o reprezintă femeile. Din totalul conducătorilor de întreprinderi care activează în Moldova, 27% sunt femei, iar cele mai multe antreprenoare – circa 20% activează în domeniul agricol. În anul 2014 rata de ocupare în câmpul muncii a femeilor era de 37%, fiind cea mai mică rată din cadrul ţărilor Parteneriatului Estic.

Programului-pilot „Femei în Afaceri” este un eveniment organizat în cadrul Forumului „Moldova Business Week 2016”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *