Externe

Programul Alimentar Mondial: pericol de foamete pentru 840.000 de oameni în Sudanul de Sud

Directoarea PAM pentru Sudanul de Sud, Joyce Kanyangwa Luma, a explicat într-un interviu acordat agenției de presă Xinhua că seceta și puterea de cumpărare redusă după doi ani de război civil au dus la "niveluri ridicate de insecuritate alimentară, fără precedent": aproximativ 60% din populația regiunii nu are hrana asigurată și o treime din copii suferă de malnutriție acută.

"A trebuit să recurgem pentru prima dată la parașutări" (de alimente), a declarat Luma.

Statul Bahr el Ghazal, din nordul Sudanului de Sud, a fost relativ ferit de luptele violente care au afectat alte regiuni din bazinul superior al Nilului, până în iulie, când s-au intensificat ciocnirile între trupele guvernamentale și forțele loiale fostului prim-vivcepreședinte Riek Machar. De atunci, prețurile alimentelor au explodat și potrivit responsabilei PAM, "chiar dacă comercianții ar aduce alimente, oamenii nu le-ar putea cumpăra".

În total, insecuritatea alimentară afectează în Sudanul de Sud 4,8 milioane de oameni, dar situația s-ar putea agrava din cauza unor noi valuri de violențe, potrivit estimărilor PAM.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *