Cultură

Programul de burse pentru cercetare in SUA

Profesorii universitari, doctoranzii si cercetatorii din domeniul stiintelor sociale si umaniste din Republica Moldova pot aplica pentru burse de cercetare in Statele Unite ale Americii. Bursierii vor avea posibilitatea sa se afle un semestru academic in SUA /4 luni/ pentru stagii in institutiile americane de invatamant superior si de cercetari stiintifice.

Participantii la program vor beneficia de transport tur-retur gratis de la domiciliu si pana la institutia gazda in SUA, participarea la programe de orientare in Seattle sau Washington, bursa lunara, asigurare medicala si de viata, colaborarea cu un conducator stiintific in cadrul universitatii americane, accesul la fondurile bibliotecare, la arhive si la resursele aditionale pentru dezvoltarea profesionala a participantilor, un curs de perfectionare a limbii engleze in caz de necesitate, precum si organizarea activitatilor la absolvirea programului.

Candidatii trebuie sa inainteze propuneri de cercetare care se incadreaza integral, prin obiective si arie tematica, intr-un domeniu prioritar al Centrului de Studii Avansate si Educatie: Transformarile sociale din regiunea frontaliera de vest a Eurasiei – Moldova, Ucraina si Belarus. De asemenea, trebuie sa dea dovada de capacitati de exprimare orala si in scris in limba engleza.

Termenul limita de depunere a dosarelor este 30 aprilie 2010. Programul incepe in septembrie 2010 si este administrat de Consiliul National de Cercetare a Eurasiei si Europei de Est in cooperare cu Consiliile Americane pentru Invatamant International (ACTR / ACCELS), si este finantat de Corporatia Carnegie din New York .

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *