Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente

Actualitate 10 Septembrie 2018, ora 13:45

Programul politic al lui Ilan Șor: monopol de stat la importul de tutun și alcool, colhozuri și majorarea pensiilor

Marime Font

În cadrul interviului la postul de televiziune RTR Moldova, primarul de Orhei și președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, s-a referit și la problemele stringente de ordin politic, social și economic cu care se confruntă în prezent Moldova. O temă aparte a emisiunii a fost programul politic al formațiunii ”ȘOR”. Potrivit liderului Ilan Șor, în prezent, scopul principal al partidului este dezvoltarea infrastructurii țării, în plan social, economic, politic și cultural.

În opinia edilului de Orhei, înafara programului politic, echipa sa, are o vastă experiență în Orhei, unde în trei ani a reușit să implementeze numeroase proiecte de dezvoltare a localității. În acest sens, schimbările din Orhei permite Partidului ”ȘOR” să se bucure de încrederea a mii de oameni. Totodată, formațiunea are șanse de implementare a programului politic în toată țara.

«Atunci când am preluat postul de edil în Orhei, mi-am dat seama că orașul, primăria, este la fel ca și o companie privată, doar că acționarii ei sunt locuitorii orașului. Scopul companiei este să dea un rezultat bun cetățenilor. Am înțeles că puterea trebuie să devină o companie care să servească oamenii. În calitate de primar, sunt obligat să asigur locuitorii cu drumuri bune, asistență socială de calitate și un buget mai mare», - a declarat Ilan Șor.Cât privește planurile de viitor la nivel de țară, Partidul ”ȘOR” propune schimbări masive în toate domeniile care să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor de rând. La nivel de asistență socială, formațiunea propune un grad de responsabilitate mai înalt față de oameni, garanții sociale mai mari. Majorarea pensiei, studii superioare gratuite, medicamente gratuite pentru pensionari și copii, indemnizații mai mari la naștere și asigurarea tinerilor cu locuințe sociale.

În sfera economică, Partidul ”ȘOR” vede schimbarea prin monopolul statului la importul de tutun și alcool, majorarea contribuțiilor la bugetul de stat, dezvoltarea întreprinderilor mari, crearea asociațiilor agricole care ar permite ca satele să se dezvolte și să producă propriile produse.

O parte importantă a programului politic se referă la dezvoltarea infrastructurii, care prevede reconstrucția drumurilor, iluminarea stradală, a parcurilor și crearea locurilor de odihnă.

Cât privește lupta cu corupția, care este cea mai importantă problemă în stat, Ilan Șor vine cu o idee revoluționară și anume, crearea Tribunalelor poporului. De asemenea, liderul Partidului ”ȘOR” consideră că procurorii, judecătorii și comisarii de poliție trebuie aleși de oameni și nu pe criterii de rudenie sau partid. Potrivit lui Ilan Șor, acest lucru va readuce încrederea oamenilor în forțele de drept din Moldova privind lupta cu corupția.

«Nimeni nu va face nimic în locul nostru până când nu ne vom schimba singuri. Schimbarea este în mâinile noastre», - a concluzionat Ilan Șor. 

Sursa: http://partidulsor.md/

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md