Timpul Local

Proiecte-pilot economice – în raionul Hânceşti

 La întâlnirea din Hânceşti au fost prezenţi Andrei Timuş, directorul Organizaţiei de Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Lilia Palii, directorul Camerei de Licenţiere a Republicii Moldova, Tudor Copaci, directorul Agenţiei Propietăţii Publice, Iulia Iabanji, directorul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), potrivit site-ului Ministerului Economiei.

Valeriu Lazăr a anunţat decizia Ministerului Economiei de a patrona realizarea Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2010-2012 în câteva raioane ale ţării. Prin întrevederea respectivă, ministerul de resort lansează pilotarea implementării în raionul Hânceşti a proiectelor menite să stimuleze potenţialul de dezvoltare a localităţilor R.Moldova, a spus vicepremierul. În acest context, Valeriu Lazăr a semnat „Planul de acţiuni privind atragerea investiţiilor şi revitalizarea întreprinderilor industriale amplasate în oraşul Hânceşti” , elaborat de către Ministerul Economiei.

De asemenea au fost scoase în evidenţă probleme şi respectiv soluţii în domeniul administraţiei vamale, fiind reliefate acţiuni întreprinse în acest sens, precum: simplificarea procedurii de vămuire a mărfurilor; perfecţionarea activităţii de import al materiilor prime; facilităţile fiscale suplimentare pentru mediul de afaceri şi pentru produsele destinate exportului.
În continuare, audienţa a fost susţinută de ceilalţi membri ai delegaţiei ministeriale, care au răspuns la întrebările reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi businessului din raionul Hânceşti şi i-au informat în detalii asupra posibilităţilor de accesare a consultanţei, creditării şi co-finanţării la dezvoltarea afacerilor şi relansarea infrastructurii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *