Ultima oră

Proiectele Primariei Chisinau

Primaria municipiului Chisinau are in desfasurare noua proiecte europene, in valoare totala de 3,8 mln. euro, spune Gabriela Ciumac, sefa Directiei relatii externe, cooperare regionala si integrare europeana. Unul dintre cele mai importante proiecte castigate de Primaria Chisinau si care urmeaza sa fie implementat este „Canalizarea pluviala. Promovarea si implementarea actiunilor inovative de schimbare a climei" din cadrul programului „ Actorii non-statali si autoritatile locale in dezvoltare".

Acest proiect prevede constructia unor statii de colectare a apelor pluviale in Chisinau si reabilitarea retelei de canalizare pluviala ca masura de protectie impotriva inundatiilor, optimizarea traficului urban, prin lichidarea problemelor in zonele afectate de inundatii din Chisinau. De asemenea, prin Programul CIUDAD – Next stop: Europe! – va fi implementat proiectul „Planificarea urbana si strategiile de dezvoltare in Europa de Est", prin care se vor identifica punctele forte si punctele slabe in managementul transportului urban din capitala.

La 29 ianuarie 2010 va fi lansata „Casa cunostintelor" („Maison des savoirs"), proiect al carui obiectiv este crearea unui spatiu de instruire si comunicare moderna. „Casa cunostintelor" va avea sediul in incinta Academiei de Studii Economice si va dispune de o biblioteca cu 15 mii de titluri, sala de conferinte, mediateca, spatii pentru training, seminare, workshop-uri, expozitii. Tot aici vor avea acces si doritorii de a-si aprofunda cunostintele despre cultura si limba franceza.
Un alt proiect de succes, cunoscut deja opiniei publice si in special tinerilor, este Brain Net-working (Labour Window), care prevede promovarea migratiei legale temporare a tinerilor din R. Moldova si reintegrarea lor in economia tarii. In cadrul acestui proiect 40 de tineri au beneficiat de stagii profesionale, a cate sase luni, in intreprinderi economice si institutii administrative din Italia.

Este de mentionat si proiectul care a avut drept scop schimbul de experienta in diferite domenii. E vorba de programul „Acum Moldova! Experienta Lubuskie: sanse europene", care presupune sustinerea dezvoltarii businessului mic, consolidarea administratiei publice locale in sfera migratiei, implementarea standardelor europene. Toate proiectele sunt implementate de catre Directia relatii externe, cooperare regionala si integrare europeana, care isi exprima deschiderea pentru colaborare si cu societatea civila, anunta Serviciul de presa al Primariei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *