Actualitate

Proiectul capitalei pentru anul viitor are un deficit de peste 279 de milioane de lei

Cele mai mari cheltuieli sunt preconizate în domeniul învățământ – circa 1,8 miliarde lei, protecția socială – 320 de milioane, tineret și sport – circa 158 de milioane etc. Veniturile vor fi acumulate din darea în arendă a spațiilor comerciale, a terenurilor ce nu au destinație agricolă, impozite și taxe etc.

Eugenia Ceban, consilier municipal din partea PSRM, a solicitat ca în bugetul capitalei să fie prevăzute și surse pentru persoanele cu dizabilități auditive și locomotorii. Consiliera a propus ca trei milioane de lei să fie redirecționate pentru procurarea semafoarelor sonore, iar două milioane de lei – pentru instalarea lifturilor speciale la instituțiile medicale din capitală, destinate persoanelor cu mobilitate locomotorie redusă. Eugenia Ceban a criticat planul de cheltuieli al Direcției sănătate, care a cerut pentru reparația instituțiilor medicale 38 de milioane de lei, precizând că și anterior Direcția a efectuat lucrări de reparație, chiar dacă nu este în sarcina acesteia și nimeni nu a urmărit cum au fost cheltuiți banii publici.

Expertul economic Sergiu Ungureanu a salutat deschiderea municipalității în asigurarea transparenței în domeniul banilor publici. Important este, dacă se merge pe calea transparenței și deschiderii, să fie respectate și procedurile legale, a sugerat Sergiu Ungureanu, menționând că invitația la discuțiile publice s-a făcut cu o zi înainte, pe când legea prevede că acest lucru trebuie făcut cu cel puțin 15 zile înainte, pentru ca toți cei interesați să vină la discuții.

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu a spus că municipalitatea va ține cont de toate recomandările și pe viitor vor fi excluse asemenea situații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *