Proiectul SMURD SUD a fost lansat la Cahul cu susținerea României și a Uniunii Europene

publicat în Actualitate pe 9 Septembrie 2019, 10:30

La Cahul a fost lansat duminică, 8 septembrie, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare SUD, în cadrul unei ceremonii solemne la care au participat mai mulți oficiali, transmite MOLDPRES. 

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a spus că proiectul SMURD SUD va deservi trei raioane din sudul Republicii Moldova - Cahul, Cantemir și Taraclia. Acesta va contribui la creșterea nivelului de eficiență și reducerea timpilor de reacție, prin implementarea unei abordări integrate a situațiilor de urgență.

La eveniment a fost prezent și Secretarul de stat al MAI al României, Raed Arafat, care a felicitat autoritățile, salvatorii și pompierii cu prilejul acestei frumoase realizări, subliniind că experiența Republicii Moldova este un exemplu demn de urmat.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), general-maior Mihail Harabagiu, a declarat că salvatorii și pompierii vor fi la datorie pentru acordarea asistenței calificate în zona de sud a țării prin implementarea cu succes a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare la Cahul.

Potrivi IGSU, de la lansarea SMURD-ului în Republica Moldova au fost efectuate peste 13000 de intervenții terestre pe teritoriului țării noastre și 57 de intervenții aeromedicale. Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare Nord și-a început activitatea în toamna anului 2014.