Actualitate

Promo-LEX: Doi membri ai unui partid politic au intimidat alegătorii, iar un alegător a fotografiat buletinul de vot

De asemenea, într-o secție de votare din sectorul Râșcani, doi membri ai unui partid politic, au venit în incinta secției și au intimidat alegătorii, dădeau întrebări diferite. Aceștia nu doreau să părăsească secția de votare, la rugămintea insistentă a președintele BESV cu greu au plecat.

Mai târziu, alți doi membri ai aceluiași partid au venit în secția de votare, la fel au avut același comportament, iar peste câteva minute au plecat.

Într-un alt caz, la o secție de votare de la Botanica un alegător a fotografiat buletinul de vot după aplicarea ștampilei „Votat”. Președintele BESV a chemat poliția și a fost întocmit un proces verbal, iar buletinul de vot a fost anulat. Poza a fost ștearsă în prezența membrilor BESV.

În plus, la ora 8.20 în cadrul BESV din sectorul Râșcani au fost aduse și înregistrate, de către o persoană care s-a prezentat drept asistent social, 12 cereri privind votarea la locul aflării. Președinte a înregistrat toate aceste cereri. Observatori prezenți la fața locului nu au fost de acord cu decizia președintelui, însă contestațiile nu au fost înregistrate.

Reamintim că în turul doi al scrutinului pentru alegerea primarului capitalei, concurează reprezentantul PSRM, Ion Ceban, și liderul Platformei DA, Andrei Năsaste.

Sursa: Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *