Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:04
Abonamente

 
 

Finanţe 10 August 2015, ora 16:42

Propunere: pensiile să fie plătite la Poșta Moldovei în locul Băncii de Economii

Marime Font

Cu începere din 1 septembrie, toate perstaţiile sociale achitate până acum prin intermediul Băncii de Economii vor fi transferate către Întreprinderea de Stat Poşta Moldovei. 

Un proiect de decizie în acest sens este propus pentru consultări publice de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Până pe 26 august, Banca de Economii urmează să restituie pe conturile Casei Naţionale de Asigurări Sociale mijloacele financiare neutilizate pentru plata prestaţiilor sociale (pensiilor, alocaţiilor sociale de stat), cu prezentarea rapoartelor.Persoanele care au beneficiat de plata prestaţiilor sociale nominalizate prin intermediul Băncii de Economii pot să-şi schimbe prestatorul prin prezentarea unei cereri în acest sens la o altă instituţie financiară. Până atunci prestaţiile sociale vor fi achitate prin ÎS Poşta Moldovei.

Reglementarea transferurilor prestaţiilor sociale plătite prin intermediul Băncii de Economii este una din măsurile care urmează a fi înfăptuite până la lichidarea celor trei bănci cu probleme, prin retragerea de către BNM a licenţelor de activitate. Alte activităţi care se impun se referă la transferarea conturilor instituţiilor de stat, deschise în Banca de Economii, precum şi a depozitelor persoanelor fizice. Potrivit BNM, 70 la sută din depozite au fost transferate (în valoare de circa 8,5 mlrd lei). Data-limită pentru efectuarea acestor proceduri de pregătire, înainte de reagerea licenţelor de activitate celor trei bănci, este 16 octombrie.

IPN

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md