Actualitate

Prostia a fost oprita. Cel putin, pentru moment…

Curtea Suprema de Justitie a dat, joi, castig de cauza Asociatiei Presei Independente (API) in cazul unui articol publicat in suplimentul „Obiectiv”, care analiza in ce masura au fost realizate promisiunile PCRM din 2005. „Cel putin pentru moment prostia a fost oprita”, a spus Petru Macovei (foto), directul executiv al API, dupa ce a iesit din proces.

Amintim ca, in urma unei contestatii a PCRM, API a fost avertizat de Consiliul Electoral de Circumscriptie Chisinau, ulterior si de CEC. Totodata, CEC a cerut ca, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, sa fie atentionat si organizatia „National Endowment for Democracy” din SUA, care ar fi sustinut financiar activitati ce contin elemente de agitatie electorala, fapt care contravine legislatiei electorale.

„Sper ca motivatia instantei sa fie favorabila libertatii de exprimare. Indiferent ca suntem sau nu in campanie electorala, trebuie sa existe posibilitatea de a-ti expune opinia. Este un imperativ pentru orice democratie, chiar si pentru tari care tind spre democratie ca RM”, a adaugat Macovei. Directorul API si-a exprimat regretul ca organele electorale de circumscriptie, dar si CEC, aproba decizii in domeniul mass-media „lipsite de sens, in functie de simpatiile politice, fara a avea competente si pregatire in domeniu”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *