Protejarea florilor de ghiveci în timpul perioadei friguroase

publicat în Timpul Liber pe 3 Noiembrie 2016, 09:16

În această perioadă a anului găsiţi o multitudine de plante cu fructe colorate, care, alături de frunzele ruginii ale toamnei, vor face munca în grădină o adevărată delectare! Chiar dacă vremea este încă însorită şi blândă, nu trebuie să fim surprinși de nopţile friguroase, chiar şi cu îngheţ.

Plantele de terasă
- Toate plantele din ghivece, jardiniere şi recipiente sunt denumite generic plante de ghiveci. Inclusiv cele de interior, care au petrecut vara pe terasă.
- Cu protecţie adecvată, unele dintre plantele mature pot să petreacă iarna pe balcon, la o temperatură până la - 12 °C.
- Înfăşuraţi recipientul cu folie de plastic cu bule şi aplicaţi un strat de mușchi la rădăcina plantei.
- Alternativ, puteţi înfăşura ghiveciul şi planta într-o rogojină
- Altă opţiune este să mutaţi planta în grădină, direct în pământ.
- Buxusul şi lemnul căinesc pot trece iarna în grădină fără nicio problemă, însă nu uitaţi să le udaţi, din când în când. Frunzele vor evapora umezeala, mai ales pe timpul unei ierni însorite. În perioadele friguroase înveliţi arbuştii cu folie cu bule.
- Plantele subtropicale de ghiveci, precum oleandrul, hibiscusul şi lămâiul trebuie aduse în interior sau mutate într-o seră.
- Muşcatele, fucsia şi punica (rodiul) pot fi tunse uşor şi amplasate într-un loc uscat, luminos şi ferit de căldură. Udaţi numai ca să evitaţi uscarea completă a pământului.

gradina.acasa.ro