Actualitate

Protest cu iz politic: Manifestanţii din faţa Guvernului refuză să discute cu conducerea ANRE, despre formarea preţurilor la carburanţi

“Mare ne-a fost mirarea că nu au solicitat o întâlnire cu conducerea ANRE. Noi calificăm protestul ca o acțiune politică într-un an electoral”, a declarat presei directorul general al ANRE, Tudor Copaci.

Amintim că un grup de șoferi a protestat astăzi în fața Guvernului față de majorarea prețurilor carburanților. Asta deşi ANRE a anulat anterior decizia de majorare, după intervenţia prim-ministrului Pavel Filip. Totodată, şeful Guvernului a cerut ieri ca stabilirea prețurilor la carburanți sau energie electrică să fie nu doar un proces transparent, dar și pe înțelesul tuturor cetățenilor. Pavel Filip a mai declarat, la ședința de ieri a Cabinetului de Miniștri, că metodologiile aplicate de ANRE la stabilirea acestor tarife trebuie să fie publice.

Între timp, despre unul dintre organizatorii protestului presa a scris că a fost condamnat anterior pentru activitate de mercenar în estul Ucrainei. Este vorba despre Valeriu Chirca, numele căruia figurează într-o investigație a RISE Moldova despre mercenarii din țara vecină.

Printre organizatorii acţiunii din faţa Guvernului mai figurează și un sustinător al separatiştilor de la Tiraspol, Aurel Bucureanu. Acelaşi Bucureanu l-a lovit cu pumnul în cap pe liderul PL, Mihai Ghimpu, în ianuarie 2016, în timpul acţiunilor turbulente din faţa Parlamentului.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *