Actualitate

Protest în fata Ambasadei Rusiei la Bucuresti!

Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni sustine demersul colegilor din Organizatia Studentilor Basarabeni si face apel la solidaritate tuturor ONG-urilor de basarabeni din tara. Indiferent de orgolii, interese si opinii, trebuie sa ne unim pentru această cauză nobilă.

Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni crede că acest incident nu trebuie să fie un motiv pentru a instiga spiritele și a provoca un conflict cu potențiale noi victime . ASEB condamnă uciderea unui baiat de 18 ani de catre un “pacificator” rus pe teritoriul Republicii Moldova și cere autorităților de la Chișinau să întreprindă toate măsurile legale pentru ca vinovatul să fie pedepsit. De asemenea, ASEB consideră afirmatiile ambasadorului rus, Valeri Kuzmin, iresponsabile și susține rechemarea acestuia.

Reamintim că pe 1 ianuarie 2012 un militar din contingentul rus al forţelor de menţinere a păcii a impușcat mortal un tânăr de 18 ani, cetățean al Republicii Moldova, care nu a răspuns la cererea de a se opri lângă un punct de pacificatori.

A.S.E.B.(Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni) a fost înființată în data de 22 mai 2009, la inițiativa unor tineri Basarabeni din București, cu scopul de-a asigura și promova respectarea drepturilor și libertăților studenților și elevilor Basarabeni din centrul educațional București.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *