Actualitate

Protest la Alba Iulia, pentru demiterea Guvernului şi a lui Liviu Dragnea: ”Ne pasă şi încă rezistăm”/ Mii de oameni au protestat în Sibiu, Timişoara şi Cluj Napoca

Cristian Stan, unul dintre cei mai vocali protestatari, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii cer demisia Guvernului şi a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD.

”Ideea centrală a mitingului este demisia Guvernului, demisia lui Dragnea din fruntea PSD-ului şi dacă se poate demisia tuturor corupţilor din Legislativ, indiferent de culoarea politică”, a spus Cristian Stan, adăugând că protestul de la Alba Iulia va continua atât timp cât îşi va găsi susţinere în rândul oamenilor.

Corneliu Vişan, un alt protestatar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vrea o administraţie curată, iar atât timp cât va fi corupţie se anihilează orice mişcare de a îmbunătăţi lucrurile în România.

Oamenii scandează ”Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi” sau ”Afară, afară cu PSD din ţară”.

Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie: ”Încetaţi să tot minţiţi! Ardelenii nu-s tâmpiţi”, ”Morţii voştri pot vota, dar nu şi protesta”, ”În loc de dezbatere, vreau stop defrişare” sau ”Vă rugăm să ne scuzaţi că nu producem cât furaţi”.

Sunt proteste şi în Cluj Napoca, unde s-au adunat deja 500 de oameni, dar şi în Piaţa Mare din Sibiu, unde scandează circa 1.000 de persoane, şi la Iaşi, unde sunt aproximativ 300 de manifestanţi în stradă.

UPDATE 20:38 Peste 10.000 de protestatari în Sibiu, Timişoara şi Cluj Napoca

Peste 5.000 de oameni protestează, luni seara, în Sibiu, cerând demisia Guvernului şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, iar la Timişoara, protestatarii au adus o pancartă pe care au scris că îl aşteaptă pe premierul Sorin Grindeanu acasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Sibiu, organizatorii spun că vor merge pe un traseu scurt şi nu vor ajunge, în seara a şaptea de protest, la casa lui Klaus Iohannis, însă vor parcurge câţiva kilometri pe principalele artere, scandând împotriva Guvernului şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Protestatarii strigă „Jos Guvernul”, „PSD, ciuma roşie”, „Mulţumim că aţi abrogat, vă rugăm acum plecaţi”.

În drumul lor, protestatarii au oprit în faţa sediului organizaţiei municipale a PSD Sibiu, unde au vrut să arunce cu ouă, însă organizatorul protestului nu le-a permis acest lucru.

La Timişoara, protestatarii au adus o pancartă pe care au scris „Sorinel, hai acasa, mami, ca ne faci de miru’ lumii!”, fiind aproximativ 3.000 de oameni în stradă care cer demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Protestatarii s-au adunat, luni seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, iar în centrul oraşului s-a cântat imnul României şi s-a strigat „Uniţi, salvam toată România”, „Demisia”, iar manifestanţii au bătut din palme ca suporterii Islandei la EURO 2016.

Totodată, oamenii ţin în mâini pancarte cu mesaje precum „În 1989 pentru libertate, în 2017 pentru dreptate”, sau „Şi Ion Creangă a plătit pentru cireşele furate”.

La Cluj Napoca sunt circa 2.500 de protestatari care au pornit în marş pe principalele artere din oraş.

UPDATE 22:03 Arad: Susţinătorii PSD, alături de protestatarii care cer demisia Guvernului

Peste 500 de oameni protestează, luni seara, în Piaţa Revoluţiei din centrul Aradului, cerând demisia Guvernului, printre aceştia aflându-se şi şapte pensionari, care susţin guvernul PSD şi sunt împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Susţinătorii PSD se află chiar lângă cei care strigă împotriva social-democraţilor şi nu pot fi deosebiţi pentru că nu au cu ei pancarte sau alte materiale.

Susţinătorii PSD le spun celor care scandează împotriva Guvernului că ei votat cu PSD pentru că „cei de la PSD sunt cei mai buni, care ţin cu poporul. Cei de la PNL şi PDL au furat cât au putut" şi că "preşedintele Klaus Iohannis a fost votat de DNA şi SRI, că aşa a spus la televizor ".

„Protestăm că au scos tineret în stradă, tineret fără serviciu, să plece de aici că ne bâzâie. Iohannis a fost până acum muţenia pământului, iar acum e mare protestatar", a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, o pensionară.

Un alt pensionar a declarat că „au greşit cu ordonanţa, ca toţi oamenii, dar dacă mai continuă protestele e lovitură de stat".

"Preşedintele Iohannis a ieşit între popor, care preşedinte mai iese între popor? Şase case de unde le are? De la mine? Când vine un procuror general care ne spune să nu mă uit la televizor că televizorul intoxica poporul, care este precar şi fără cultură”, a mai arădeanul care susţine Guvernul Grindeanu.

Un bărbat şi o femeie au declarat că "am venit pentru că nu vreau jos Guvernul, susţinem actualul Guvern pentru că face bine poporului. Acum vine PNL care nu a câştigat nici 20% şi vrea puterea".

Protestarii care susţin Guvernul şi sunt împotriva lui Klaus Iohannis s-au contrat verbal cu unii dintre cei care sunt împotriva PSD, având mai multe schimburi de replici, fără a exista incidente.

Cei mai numeroşi sunt, însă, protestatarii care scandează împotriva lui Liviu Dragnea şi a Guvernului Grindeanu.

Unii consideră că "PSD trebuie să plece cu totul", motiv pentru care cer alegeri anticipate, în vreme ce alţi spun că actualii miniştri trebuie să plece "pentru modul în care s-au comportat când au adoptat acea ordonanţă controversată", dar că PSD poate forma un nou guvern cu alţi miniştri pentru că social-democraţii au câştigat alegerile.

Protestul este supravegheat de poliţişti şi jandarmi, neexistând incidente.

Între timp, la Cluj Napoca, protestul antiguvernamental s-a încheiat, la acesta participând peste 5.000 de persoane. S-a încheiat mitingul şi la Craiova, unde au fost aproximativ 400 de persoane care au scandat împotriva Guvernului Grindeanu şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, dar şi la Alba Iulia, unde au fost circa 400 de manifestanţi.

UPDATE 22:22 Protestatarii din Iaşi l-ar propune pe Mihai Chirica premier în locul lui Sorin Grindeanu

Peste 3.000 de persoane au participat, luni seara, la Iaşi, la protestele împotriva Guvernului, oamenii fiind de părere că abrogarea Ordonanţei 13 nu e suficientă, iar în locul lui Sorin Grindeanu protestatarii l-ar propune pe primarul Mihai Chirica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 3.000 de persoane au ieşit în stradă pentru a şaptea seară la rând, cerând demisia Guvernului şi a liderului social-democrat Liviu Dragnea de la conducerea partidului, ieşenii fiind de părere că nu este suficient că s-a decis abrogarea Ordonanţei 13.

Printre cei sosiţi la protest a fost şi o tânără cu o pancartă pe care scria "Nu îmi dau inima din piept pentru un guvern infect", spunând că acesta este mesajul ei pentru toţi politicienii.

„Este un mesaj pentru toţi politicienii care încearcă să ne corupă ţara. Viitorul este al nostru şi nu al lor, ţara asta nu trebuie să fie condusă de nişte oameni corupţi", a explicat tânăra mesajul ei.

Pentru o altă tânără care îşi doreşte "o ţară cu o a atitudine morală", România ar trebui să fie o ţară în care "conducătorii nu se gândesc la câştigul propriu, ci ca ţara să evolueze şi din punct de vedere economic, şi din punct de vedere moral”, în locul lui Sorin Grindeanu fiind propus primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

„Acest Guvern m-a dezamăgit profund, este un Guvern de mincinoşi, un Guvern care apără hoţia. Îmi doresc ca acest Guvern să nu mai fie, să vină altul. Ei în loc să renunţe la toate aceste ordonanţe, renunţă doar la o parte, sperând că strada şi presiunea străzii se va micşora. Din moment ce acest Guvern s-a dovedit că este mincinos, trebuie să plece. L-aş pune în loc pe domnul Chirica (Mihai Chirica, primarul Iaşului n.red.). Patru ani de zile trebuie să-i suportăm, nu avem ce face, pe PSD şi ALDE, nu poţi să pui în loc pe altcineva, asta a fost voinţa poporului. Dar măcar să fie nişte pesedişti mai luminaţi, nu nişte răgălii, ca să mă exprim ca ei, cum este şeful partidului", a explicat unul dintre
ieşenii prezenţi în Piaţa Unirii în timp ce ţinea în mână o pancartă pe care scria "Dragnea la închisoare, Chirica la guvernare, #încă o încercare!".

Ieşenii au stat aproximativ două ore în Piaţa Unirii şi mai apoi au plecat în marş pe bulevardele din centrul oraşului, la fel ca în utimele seri.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *