Actualitate

Protestatarii din PMAN îi cer lui Timofti să-l DEMITĂ pe directorul CNA

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sâmbătă, membrii CNAM au menţionat că autorităţile sfidează revendicările a mii de protestatari. Aceştia au mai spus că astăzi a expirat termenul în care autorităţile urmau să îndeplinească solicitările manifestanţilor şi acest fapt îi determină să elaboreze un nou plan de acţiuni pentru a amplifica şi a extinde protestele, scrie IPN.

CNAM solicită şefului statului să-i demită pe cei 3 adjuncţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, numiţi recent, pe motiv că aceştia ar fi fost selectaţi pe criterii „mafioticeˮ, în interesul PLDM, PDM şi PL.

Preşedintele consiliului, Andrei Năstase, a menţionat că tot astăzi expiră şi acele 24 de ore acordate instituţiilor de drept pentru a face publice informaţiile referitoare la procesele penale instrumentate în privinţa unui şir de politicieni şi funcţionari de rang înalt. În acest se sens se constată lipsă de reacţie din partea organelor de drept.

„Consiliul Marii Adunări Naţionale, Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, reprezentanţii segmentelor aderente la mişcarea protestară, îndeamnă întreaga societate, în mod special organizaţiile asociative independente, la consolidare şi solidarizare cu protestatarii în vederea amplificării presiunii asupra guvernării determinându-i să recurgă imediat la soluţionarea tuturor revindecărilor populare”, a notat Năstase.

Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale au mai spus că pentru duminică sunt preconizate două deplasări în teritoriu, la Hânceşti şi Orhei, unde urmează să poarte discuţii cu cetăţenii. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *