Actualitate

Protestatarii solicită conducerii statului o întrevedere cel târziu până azi

Membrul platformei „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, ales în fruntea consiliului, a declarat că în PMAN, în faţa mulţimii, sunt aşteptaţi atât premierul, cât şi preşedintele Parlamentului, şi şeful statului. „Tentativele de până acum de a avea un contact au eşuat, întrucât autorităţile statului au declinat această solicitare. Preşedintele Parlamentului, preşedintele republicii au fost absenţi. Nici măcar nu am ştiut dacă erau sau nu în ţară şi nici măcar prim-ministrul nu a ştiut acelaşi lucru”, a notat Năstase.

Mulţimea din Piaţă a scandat în unison: „Astăzi”, cerând conducerii de vârf a statului să vină în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Andrei Năstase a mai spus că revindecările formulate în cadrul manifestaţiei din 6 septembrie au fost expediate autorităţilor. În cazul în care reprezentanţii guvernării nu vor reacţiona, se va solicita partenerilor de dezvoltare, misiunilor acreditate la Chişinău, să devină intermediari.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, vicepreşedinte al Consiliului Marii Adunări Naţionale a fost numit Valentin Dolganiuc, iar secretar general – Chiril Moţpan.

Acţiunea de protest de duminică, organizată de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” în Piaţa Marii Adunări Naţionale, a întrunit, potrivit organizatorilor, 100 de mii de manifestanţi. Participanţii au decis să confere acţiunii de protest statut permanent, instalând corturi în PMAN.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *