Eveniment

Proteste la Bucureşti faţă de tragedia de la Pârâta. “Totul are o limită!”

Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB), în calitate de portavoce a tinerilor basarabeni din Bucureşti, va lua „atitudine vizavi de abuzurile demnitarilor şi militarilor ruşi pe teritoriul R. Moldova”. Astfel, OSB va protesta luni, 9 ianuarie, începând cu ora 15.00, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse din capitala României pentru „a demonstra împreună că totul are o limită”, infomează site-ul Basarabeni.ro.

De asemenea, OSB condamnă crima săvârşită de „pacificatorii" din regiunea Transnisteană şi solicită aplicarea consecinţelor legale pentru autorii acesteia.

Totodată, membrii organizaţiei solicită desfiinţarea tuturor posturilor de pacificatori ruşi din regiunea Transnistreană, aplicarea consecinţelor legale pentru autorul crimei, demiterea Ambasadorului rus la Chişinău, Valerii Kuzmin şi părăsirea teritorului R. Moldova de către acesta şi, nu în ultimă instanţă, retragerea armatei ruse de pe teritoriul RM.

Amintim că Vadim Pisari a fost împuşcat, duminică, 1 ianuarie, de către un pacificator rus la postul de menţinere a păcii din apropierea satului Pârâta, raionul Dubăsari. Tânărul, în vârstă de 19 ani, a decedat la spital. Vadim Pisari a fost condus ieri pe ultimul drum de rude, prieteni şi colegi.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *