Actualitate

Proteste la Timişoara, Iaşi, Cluj, Galaţi şi Sibiu faţă de deciziile Guvernului privind legile justiţiei

UPDATE 00:40 Craiova: Peste 4.000 de protestatari au cerut alegeri anticipate 

Peste 4.000 de oameni au protestat, miercuri, la Craiova, nemulţumiţi de ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi de proiectul de lege privind graţierea, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii care au protestat miercuri la Craiova au acuzat modul în care actele normative au fost aprobate, „mişeleşte, la ceas de seară”.

Protestatarii şi-au dat întâlnire în Piaţa "Mihai Viteazul" din faţa Prefecturii Dolj, unde au scandat: "Cine nu sare, nu vrea schimbare!", "Hoţii!", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!", apoi au pornit în marş spre sediul Primăriei conduse de Lia Olguţa Vasilescu până când aceasta a devenit ministru al Muncii în Guvernul Sorin Grindeanu.

UPDATE 23:50 Peste 1.500 de protestari în Hunedoara, între care un consilier local PSD

Aproximativ 300 de persoane au protestat pe străzile din centrul oraşului Hunedoara, printre ei şi un consilier local din comuna Densuş, acesta fiind ales în legislativul local din partea PSD.

Ciprian Crăciunel consideră că modul în care Guvernul a aprobat ordonanţa de modificare a codurilor penale reprezintă „un atentat asupra siguranţei naţionale si a statului de drept”.

”Ca reprezentant al tinerei generaţii, ca om şi ca cetăţean al acestei ţări, din care am refuzat să plec şi insist să trăiesc sub cerul ei, dezaprob sincer, detaşat şi dezinteresat, modalitatea prin care s-a recurs la un atentat asupra siguranţei naţionale şi a statului de drept. Sunt solidar cu miile de români care au ieşit în strada, care n-au cerut mărire de salarii, nici facilităţi sociale, ci solicită un lucru de bun simţ şi bună credinţă: o ţară cu demnitate! Am crezut şi cred, cu aceeaşi sinceritate, în polul social, de aceea am străbătut acest judeţ, îndemnând lumea să ni se alăture. Consecinţa aceasta nu a fost scopul nostru!”, a scris, pe pagina personală de Facebook, consilierul local Ciprian Crăciunel.

Alesul local de la Densuş este conştient că prin demersul său poate rămâne fără sprijinul politic.

”Am scris aceste rânduri, conştient fiind că mâine mi se poate ridica sprijinul politic…. Dacă se va întâmpla aşa, înseamnă că n-am ce căuta într-o formaţiune care face politică "cu pumnul în gura" şi m-ar determina să plec cu sufletul curat, chiar dacă m-aş întreba permanent, cine sunt cei rămaşi”, a încheiat consilierul local.

Totodată, în Petroşani, peste 300 protestatarii au scandat „Altă întrebare: când plecaţi voi oare”, ca reacţie la modul în care s-a manifestat ministrul Justiţiei marţi, când a anunţat modificările legilor.

”Au făcut-o pentru ei, nu pentru oamenii de rând”, a spus unul dintre protestatarii de la Petroşani.

Altul susţine că România are probleme mult mai grave de rezolvat decât cele pe care le-au decis guvernanţii.

”Asta i-a ars pe ei, graţierea şi să scape de abuzul în serviciu? Sunt alte probleme mai grave şi mai importante care trebuiau rezolvate”, a spus tânărul protestatar.

La Petroşani, protestatarii şi-au dat întâlnire pe reţelele de socializare sub sloganul ”Valea nu vrea graţiere” şi s-au întâlnit în faţa Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu, după care au plecat în marş pe străzile oraşului.

Oamenii au strigat ”Hoţii, hoţii”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Abrogaţi, apoi plecaţi” şi ”Altă întrebare, când plecaţi voi oare?”.

Cei mai mulţi protestatari din judeţul Hunedoara au fost la Deva, unde circa 800 de protestatari s-au strâns la statuia lui Decebal din Piaţa Victoriei şi de aici au plecat spre sediul PSD, iar apoi în faţa Prefecturii Hunedoara.

Oamenii au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”, ”Hoţul cu mustaţă, ne-a furat pe faţă”, ”Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta”.

Update 21:37 Incidente la Cluj-Napoca: un protestatar a spart sigla PSD; sediul partidului, păzit de jandarmi

Incidente în faţa sediului PSD din Cluj-Napoca, unde, miercuri seara, un protestatar a spart sigla partidului, aflată pe peretele exterior al clădirii, în timp ce peste 500 de persoane scandează împotriva Guvernului şi a lui Liviu Dragnea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre protestatari a spart plăcuţa de culoare roşie cu denumirea PSD şi sigla partidului, jandarmii fiind la locul incidentului.

Peste 500 de protestatari se alfă în faţa sediului PSD Cluj, de pe bulevardul Eroilor, din Cluj-Napoca, la ora transmiterii acestei ştiri traficul fiind blocat în zonă.

Oamenii scandează „Hoţii”, „PSD, ciuma roşie”, „Jos mafia”, „Abrogaţi, apoi plecaţi”.

Sediul PSD din Cluj este păzit de aproximativ 20 de jandarmi.

Update 21:37 Incidente la mitingul din Piaţa Unirii din Iaşi: Protestatarii au aruncat cu fumigene

Incidente în Piaţa Unirii din Iaşi unde protestatarii au aruncat două fumigene în mulţime, la miting participând peste 10.000 de oameni.

Potrivit unor surse, fumigenele au fost aruncate în zona în care se aflau câţiva membri ai galeriilor sportive.

La protestul de la Iaşi participă peste 10.000 de oameni, aceştia scandând împotriva Guvernului. Protestatarii contestă decizia Executivului de a adopta modificări la Codurile Penale.

15.000 de oameni protestează, miercuri seara, pe străzile din Sibiu, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, iar la Cluj-Napoca sunt peste 20.000 de protestatari în stradă, care cer abrogarea OUG privind modificarea Codurilor Penale, blocând circulaţia.

Peste 15.000 de oameni scandează pe marile bulevarde din Sibiu, coloana de protestatari fiind de peste 4 kilometri, aceştia cerând în stradă demisia Guvernului şi alegeri anticipate. 1.000 de oameni sunt în stradă la Târgu Mureş, în timp ce la Braşov protestează circa 3.500 de persoane.

Update 21:04 La Botaşani 500 de oameni protestează faţă de deciziile Guvernului privind legile Justiţiei

1000 de oameni protesetează la Târgu-Mureş.

Update 21:00 Peste 50.000 de oameni protestează la Sibiu, Cluj şi Iaşi. Circulaţie blocată pe marile bulevarde

15.000 de oameni protestează, miercuri seara, pe străzile din Sibiu, cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, iar la Cluj-Napoca sunt peste 20.000 de protestatari în stradă, care cer abrogarea OUG privind modificarea Codurilor Penale, blocând circulaţia.

Peste 15.000 de oameni scandează pe marile bulevarde din Sibiu, coloana de protestatari fiind de peste 4 kilometri, aceştia cerând în stradă demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Protestatarii ocupă, la ora transmiterii acestei ştiri, două dintre cele mai mari bulevarde ale Sibiului, circulaţia fiind blocată.

Oamenii scandează „La închisoare, nu la guvernare”, „Bucureşti, nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Pentru voi, pentru voi, îngheţăm pentru voi”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”.Şi la Cluj-Napoca este blocat traficul între Mărăşti şi centrul oraşului.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii se intorc spre centrul municipiului Cluj-Napoca după ce au mărşăuit în cartierul Mărăşti, coloana întinzându-se pe o lungime de peste 1,5 kilometri.

Clujenii scandează „Abrogare”, „Demisia”, „Haideţi cu noi”.

În Iaşi sunt peste 10.000 de protestatari care au plecat din centrul oraşului în marş, scandând „Vrem program de guvernare şi penali la închisoare”, „Bucureşti, nu uita, Iaşiul e de partea ta” şi „Abrogaţi şi plecaţi”.

La Arad, 1.500 de oameni protestează pe bulevardul central al oraşului, în fruntea coloanei fiind un tânăr care s-a costumat în Moarte, purtând în mâini o coasă, circulaţia fiind blocată.

Update 20:28 20.000 de oameni în stradă la Timişoara, 3.000 de oameni la Ploieşti

Peste 20.000 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri la Timişoara, aceştia pornind pe principalele artere ale oraşului.

Oamenii au pornit în marş pe principalele străzi din Timişoara, numărul celor care protestează faţă de decizia Guvernului de a modifica Codurile Penale prin ordonanţă, ajungând la 20.000.

Şi la Ploieşti, 3.000 de oameni au ieşit în stradă, aceştia blocând centrul oraşului. Oamenii au pornit în marş către Primăria Ploieşti.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *