Ultima oră

Protestele vor continua până ce guvernarea va fi demisă

„Cred că nu vom ajunge la iarnă să îngheţăm în corturi. Vor sta în ele cei de la guvernare, dacă nu vor ajunge la puşcărie. Băieţii aceştia vor trebui să plece, ei îşi apropie sfârşitul. Dacă nu vor fi satisfăcute revendicările, vor urma proteste în toată ţara, chiar şi în sate. Nu va fi niciun Maidan, căci ei vor pleca în cele din urmă”, a spus Năstase.

Reprezentantul protestatarilor a spus că este gata să discute cu liderii din conducerea statului. „Suntem dispuşi către dialog. În special cu preşedintele Nicolae Timofti, care are competenţa să dizolve Parlamentul şi să anunţe alegeri anticipate”, a adăugat Năstase.

Andrei Năstase a respins ideea transformării Platformei DA în partid politic. „Am convenit încă de la început că Platforma va rămâne una civică. Chiar dacă există şi persoane care doresc să fie transformată în entitate politică”, a spus Năstase.
 
Guvernanţii au manifestat prin acţiunile lor lipsă de respect faţă de propriul popor. Declaraţia a fost făcută de către Valentin Dolganiuc, unul din organizatorii protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova, transmite IPN.

„Cei de la guvernare au avut la dispoziţie cinci luni ca să dea curs revendicărilor poporului. În lunile aprilie, mai şi iunie zeci de mii de oameni au protestat şi au înaintat revendicări în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Iar cei de la conducere le-au ignorat”, a spus Dolganiuc.

Reprezentantul Platformei „DA” susţine că investigaţiile ce ţin de furtul miliardelor din sistemul bancar au fost doar mimate. „Aceste tergiversări privind acest jaf al secolului demonstrează că guvernanţii nu doresc ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere. Şedinţa Parlamentul în cadrul căreia s-a discutat despre acest jaf a fost o bătaie de joc”, a adăugat Dolganiuc.

Valentin Dolganiuc a mai comunicat că reprezentanţii protestatarilor au respins invitaţia premierului Streleţ de a se întâlni la Ministerul Agriculturii, deoarece există riscul deturnării acţiunii de protest. „În timp ce organizatorii se vor afla în altă parte, nu este exclus ca să apară provocatori, ca să fie justificată intervenţia în forţă a poliţiei”, a spus Dolganiuc.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *